Tesoro Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 Witam Szanownych forumowiczów, luźne zapytanie: czy w 2020 warto interesować się starym nota bene modelem Gianta z 2011 ? Wiem że to 26" niemniej nie mam z tym problemu. Mam pod nosem nówkę w sensownej moim zdaniem cenie, zastosowanie lokalne lasy, górki, polne drogi. Czy osprzęt w tym bądź co bądź swojego czasu wyższym modelu nie będzie kłopotliwy i kosztowny w ewentualnym serwisie w obecnych czasach ? Rower z rocznika 2011. Fabrycznie nowy. Na rower wystawiamy paragon lub FV. Koszt transportu przesyłką kurierską na terenie kraju to 59zł. SPECYFIKACJA ROWERU: Rama carbon Giant Advanced-Grade Composite Widelec - FOX F32 Obręcze - Mavic XM317 Opony - Kenda Small Block Eight, 26 x 2.1 Szprychy - SAPIM Race 14/15g Piasty - DT Swiss 370 Kaseta - SRAM PG-970, 9-speed: 11-34 Kierownica - Aluminum riser Mostek - Carbon/Aluminum GIANT Hamulce Avid Juicy 5 hydraulic Przerzutka tył - Shimano Deore XT Mechanizm korbowy - Shimano Deore XT Manetki - Shimano Deore LX Waga - 11,5kg Dzięki za wszelakie podpowiedzi.
Gość Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 Jeśli cena jest odpowiednia, czytaj niska, to na pewno warto. Serwis nie będzie kosztowny, a i nowsze komponenty jeśli Cię najdzie ochota na upgrade da się zamontować na tej ramie.
Tesoro Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Opublikowano 14 Maja 2020 Cena to 3k, fabrycznie nowy - gwarancja 24 miesiące. Bije się z myślami - kusi karbon i niska waga.
Gość Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 Godzinę temu, Tesoro napisał: Cena to 3k, fabrycznie nowy - gwarancja 24 miesiące. Bije się z myślami - kusi karbon i niska waga. Moim zdaniem 3k to za dużo.
Franz Mauer Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 11,5 kg wcale nie jest niską wagą na rower karbonowy na 26 calowych kołach 😉 Za to rama będzie wytrzymalsza niż obecnie wylajtowane modele...
Rekomendowane odpowiedzi