Reset Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 Cześć! Czy mogę dokupić jakieś end capy aby przekonwertować piastę przednią DT Swiss z kół M1700 (boost) tak, aby zmieściła mi się w widelcu Fox bez standardu boost? Przeczytałem już dość sporo i niby sie nie da, ale może ktoś czegoś takiego próbował. Szczerze mówiąc troche zgłupialem od tych wszystkich konwersji na ktore natrafilem w necie. Potrzebuje waszej pomocy
Yan Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 Z tego co ja wiem to jest niemożliwe. Przy boost są różnice nie tylko w osiach ale położeniu gniazda hamulca. Nawet jak uda Ci się zmienić oś to tarcza będzie za mocno na zewnątrz.
Franz Mauer Opublikowano 13 Maja 2020 Opublikowano 13 Maja 2020 Musiałbyś zamontować podkładki samoróbki, aby przesunąć zacisk hamulca lekko na zewnątrz. Obawiam się, że może nie być na to miejsca lub tarcza będzie blisko dolnej lagi.
Reset Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Opublikowano 14 Maja 2020 Dziękuję za odpowiedzi. Pozostaje zmiana amortyzatora.
vdcmike Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) Chyba taniej zmienisz piastę... W tych kołach jest 350SP (200zł) ale niczym nie różni się od 370SP (koszt 130-150zł) względnie taniej nawet kupisz całe przednie koło M1700. Chyba, że masz tam jakiś uginacz... Edytowane 14 Maja 2020 przez vdcmike
Rekomendowane odpowiedzi