Skocz do zawartości

Piasty XTR pod obręcze Cube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Za jakiś czas będę zmieniał cały osprzęt na XTR 2x12 i tu pytanie, czy piasty xtr będą pasowały pod moje obręcze Cube zx20 32h Disc, które zamierzam zostawić i nie zmieniać. Wiem, że taka konwersja kosztuje kupę kasy ale jestem na to zdecydowany 😉

Pozdrawiam. 

Opublikowano

wszystko da radę zrobić, prawdopodobnie będziesz musiał jeszcze szprychy zmienić, ale czy na pewno piasty xtr? nie lepiej zmienić na DT Swiss 350 albo taniej Novatec D792/D791?

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za odpowiedź. 

W sumie nie muszą być XTR😉, mogą być inne żeby były po prostu tak samo dobre😁

A jeżeli prościej założyć DT swiss 350 a będzie taki sam efekt to oczywiście nie ma problemu😉? . W sumie nie jestem od tego fachowcem, po prostu mam fundusze, kocham MTB i o czymś takim zawsze marzyłem a rama Cube jest dobra. Podoba mi się jak się prowadzi👍, jest odpowiednio nadsterowna😉

Fajnie by było gdyby ktoś najlepiej właśnie na forum pomógłby mi po prostu poskładać części do kupy 😉

Pozdrawiam. 

Edytowane przez KSS
Opublikowano

Novatec nie ma jeszcze w ofercie ani bębenków ani piast pod Micro Spline.

Po drugie piasty XTR są chyba tylko pod 24 i 28 szprych a Ty masz obręcze 32 szprychy.

Nie prościej kupić całe gotowe koła pod Micro spline? Co jest w tych obręczach od Cuba takiego niezwykłego ?

I jak już bierz DT 350, 

W dniu 12.05.2020 o 19:46, KSS napisał:

Fajnie by było gdyby ktoś najlepiej właśnie na forum pomógłby mi po prostu poskładać części do kupy 😉

Chcesz pomocy to okey, napisz do mnie PW, to Ci podpowiem co i jak. 

Opublikowano

Dzięki;).Za jakiś czas odezwę się na PW. A teraz mam takie pytanie. Wiem,że napęd 2x12 jest bardziej dynamiczny od 3x9 ale chciałbym się dowiedzieć na czym dokładnie polega różnica ?