Skocz do zawartości

Ból tyłka po krótkich trasach 20 km

Razu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Około 2 lata temu kupiłem rower Rockrider 520 przejechałem na nim w tamtym sezonie ok 750 km. Na początku myslałem że ból 4 liter to kwestia przyzwyczajenie ale  po dłuższym czasie juz nie miałe ochoty wogóle jeżdzić na rowerze .Dziś byłme w tej sprawie w salonie treka tak zmierzono mi rozstaw kości kulczowych i polecono mi siodełko Siodełko Bontrager Sport https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/części-rowerowe/komponenty-rowerowe/siodełka-rowerowe/siodełka-do-rowerów-fitness/siodełko-bontrager-sport/p/14011/?colorCode=black

Czy jest jakąś tańsza opcja podobnego siodełka? Czy może ktoś jakieś polecić . Obecnie jeżdżę na oryginalnym siodełku z tego roweru które ma rozstaw ok 14,5 cm . Rower ma służyć do dojazdów do pracy ok 20 km dziennie i sporadyczne wycieczki w weekend .

Bardzo proszę o rade :)

Opublikowano

Jeździłem na tym siodełku i osobiście byłem bardzo zadowolony. Ale z siodełkami jest tak że każdy ma inny tyłek i to co jednemu pasuje dla innego będzie niewygodne. Trzeba samemu próbować. Trek oferuje możliwość zwrotu w ciągu 30 dni od zakupu więc jak Ci nie będzie odpowiadało możesz oddać bez podania przyczyny. Warto więc wypróbować. A 100 zł za przyzwoite siodełko to nie jest wygórowana cena.

https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/bontrager/guarantee/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może komuś się przyda informacja. Mam to siodełko od roku. Jest beznadziejne jak dla mnie, niestety :/ Może to dlatego że ważę 61 kg przy wzroście 168 cm a jest robione na cięższe osoby.

Opublikowano

Siodełka X dla ciebie może być ultra niewygodne a dla mnie super. Temat siodełek można w sumie bardzo skrócić do specyfikacji siodełka, materiałów czy jego rozmiaru, ale nigdy nikt nie znalazł jeszcze siodełka dla wszystkich.