Jacek1997 Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 Witam koleżanki i kolegów, Niedawno nabyłem drogą kupna kolarkę peugeota z lat 80-tych. Biegi zmienia się dźwigienkami w ramie. Kaseta 7-stopniowa, tylna przerzutka to dość mocno zmęczone życiem Shimano 105. No i tutaj czas na właściwy problem- zamierzam wymienić przerzutkę ale nie wiem na co. Nowe 105 są przystosowane do kaset 11-stopniowych więc czy w ogóle mają prawo działać z tak starą "prymitywną" konstrukcją tudzież odpowiednio reagować na input z tych dźwigienek, czy może zadziałają wyłącznie z klamkomanetkami? Jednocześnie nie chciałbym kupować jedynej w gamie shimano "dedykowanej" do kaset 7-stopniowych przerzutki Tourney. Zaznaczam, że ze względu na sentyment do "wintydżu" jak również ze względów finansowych wolałbym uniknąć wymiany na klamkomanetki. Więc szukam wyłącznie rozwiązania kompatybilnego z dźwigienkami i kasetą 7-stopniową. Z góry dzięki za pomoc, Jacek
Chrismel Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 35 minut temu, Jacek1997 napisał: sentyment do "wintydżu" To może poszukać używki. Tak na szybko znalazłem: https://www.olx.pl/oferta/przerzutka-tyl-shimano-105-6-7s-ladna-CID767-IDD9V7U.html#d955311e42
Rekomendowane odpowiedzi