Stuku Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 Hey Mam problem z w/w rowerem. Tyle koło nie równo leży w ramie. Jest zdecydowanie bliżej lewej jej strony. Myślałem początkowo że to za słabo przykręcona śruba na szybko złączce. Jednakże po przejechaniu krótkiego dystansu koło znów jest bliżej lewej części ramy (co więcej z tego co widzę mam już drobne otarcia ramy od koła). Rower jest nowy (nie ma miesiąca). Co może być problemem ?
leejoonidas Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) Źle zrobiona geometria koła, obręcz nie jest ustawiona centralnie względem piasty. Możesz to sam poprawić jeśli dysponujesz kluczem do nypli szprych. Edytowane 10 Maja 2020 przez leejoonidas
Yan Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 Najpierw odwróć koło i zobacz czy problem będzie nadal występował. Jeżeli po odwróceniu nadal będzie odchylone w tą samą stronę to wina ramy a jak w prawo to wina koła. Jak nie masz odpowiednich narzędzi do centrowania koła to oddaj je do specjalisty.
Stuku Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Opublikowano 11 Maja 2020 Ok dzięki Panowie za podpowiedzi W następnym tygodniu odstawiam rower na przegląd zerowy. I pojawia się kolejne pytanie? Rower jest na gwarancji. Czy taka naprawa też jest do niej zliczana ?
Accent_Szaj Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 23 minuty temu, Stuku napisał: na gwarancji Jak najbardziej podlega to gwarancji. Jest to typowa wada fabryczna.
Rekomendowane odpowiedzi