criispyhere Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) Cześć, zakupiłem niedawno oldskula jak w temacie Specialized StumpJumper m2. Największy problem mam z forkiem (dedykowany, również od Specialized'a) no bo nie działa w ogóle, schodzi na sam dół a rama jest mała. Myślę, że Ska lub Mka - zapomniałem pomierzyć . Chłop od którego go kupowałem to stary holender, ledwo mówił po angielsku, coś w środku majstrował i dolał dziwnej substancji do środka i zakręcił śrubami jedna na płaski druga na klucz 10 . Oryginalnych dekielków i reszty od regulacji brakuje. Przypuszczam, że w środku też jest wypruty z bebechów. No nie ważne bo renowacja tego nie ma sensu. Próbując zablokować go w jednej pozycji coby zrobić z niego sztywniaka nafukałem tam pianki montażowej - nie działa, w tej chwili zalałem go wodą i zakręciłem śrubami z uszczelkami ażeby choć trochę pojeździć i sprawdzić co jeszcze nie gra no i jakieś rozwiązanie tymczasowe to jest ale chcę zamówić nowego sztywniaka. Potrzebuję porady w doborze widelca. Od razu mówię, że nie chcę tutaj pakować nie wiadomo ile pieniążków bo to luźny projekt. Na forka mogę przeznaczyć jakieś 50€. Widziałem na necie fajny projekt na widłach 29". Chcę zamówić do tego podobny wideł pod 28" i sterówka na 1 1/8. Pytanie brzmi jaką wsadzę tutaj oponę? W tanich forkach nie ma opisu odnośnie maksymalnego rozmiaru opon. Budżetowo chciałem zamówić na początek coś taniego czyli 2.10 od maxxisa. Potrzebne mi coś na asfalt, chyba pod tym kątem będę go modyfikował bo rower w teren już mam. Jak myślicie nie będzie problemu z ustawieniem v-breaków pod koło 26 na widelcu 28? Do forka zamawiam jeszcze mostek z regulacją bo domyślny jest ultradziwny Co o tym wszystkim myślicie? No i jak myślicie czy za 90€ opłacało się go kupić? Chłop wystawiał go na marketplace za 50€ ale umówione miał już 4 osoby i przeskoczyłem kolejkę oferując 90€. Nie licząc forka wszystko działa. Edytowane 10 Maja 2020 przez criispyhere 1
Rekomendowane odpowiedzi