Skocz do zawartości

Buty na rower i do chodzenia na szeroką stopę.

P2501

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

Poszukuję butów przede wszystkim do chodzenia ale i do jazdy na rowerze (góra kilkadziesiątkilometrowe trasy, na zwykłych pedałach). Niestety szerokie stopy dyskwalifikują sporą część obuwia. Zależy mi na dość prostym wyglądzie bez zbędnych bajerów, krzykliwych kolorów, coś na wzór klasycznych sneakersów. 

Opublikowano

Five ten 

Tez mam szeroką stopę. A w nich jest ok na focie rozmiar 46

IMG_20200423_161254-01.jpeg
Opublikowano

Mogę polecić buty firmy Keen. Nie są tanie ale są bardzo dobrze wykonane. Są szersze od zdecydowanej większości butów o 10-12 mm.

Opublikowano

5-10 zwróciły moją uwagę że względu na wygląd. Są jakieś szczególne modele szersze od innych? Czytałem trochę o ich trwałości, jako zabójca butów chętnie zwrócę uwagę na ten parametr.

Opublikowano

Ciężko mi cokolwiek powiedzieć to moje pierwsze 5.10

Opublikowano
43 minuty temu, Chrismel napisał:

Mogę polecić buty firmy Keen. Nie są tanie ale są bardzo dobrze wykonane. Są szersze od zdecydowanej większości butów o 10-12 mm.

Też namiętnie chodzę w butach tej firmy od lat wielu. W posiadaniu mam też identyczne buty 5.10, jak u @revolta1. Gdybym miała wybrać tylko jedną parę i do chodzenia i na rower, to jednak wybrałabym Keen, ale tylko te modele, które mają wykrzyknik na boku podeszwy. Ostatnio wypuścili kilka modeli, które w zasadzie z typowymi Keenami nie mają wiele wspólnego. Bardzo udany model według mnie, to Keen Targhee III. 

Opublikowano

A możecie polecić jakieś buty do 200 zł do pedałów platformowych ??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 9.05.2020 o 21:48, Sziva napisał:

tylko te modele, które mają wykrzyknik na boku podeszwy

Znowu nieśmiało zwracam się o pomoc do Ciebie. O co chodzi z tym wykrzyknikiem ? Bo mam do wyboru (wiadomo, promocje):

https://keen.pl/product-pol-9970-Buty-trekkingowe-meskie-KEEN-KARRAIG-MID-WP.html - bez wykrzyknika

https://keen.pl/product-pol-8573-Buty-trekkingowe-meskie-KEEN-TARGHEE-LACE-BOOT-HIGH-WP.html - z wykrzyknikiem

Masz jakieś sugestie ?

I żeby nie było że szukam butów do chodzenia i to nie to forum :)  Mają być na rower.

Opublikowano

Nie wyobrażam sobie jazdy na rowerze w butach z tych dwóch linków 😳😳🤔🤔

Ale może jestem inny... 

Opublikowano

Nie Ty ale ja jestem jakiś inny :) Rodzice mi zawsze zabraniali jazdy na rowerze w zimę. Przeziębisz się i takie tam. Przyrzekłem sobie że jak będę duży to będę jeździł cały rok. No i słowa dotrzymałem. Im większy harcdcore pogodowy tym mam większą frajdę.

Opublikowano
9 godzin temu, Chrismel napisał:

Znowu nieśmiało zwracam się o pomoc do Ciebie. O co chodzi z tym wykrzyknikiem ? Bo mam do wyboru (wiadomo, promocje):

https://keen.pl/product-pol-9970-Buty-trekkingowe-meskie-KEEN-KARRAIG-MID-WP.html - bez wykrzyknika

https://keen.pl/product-pol-8573-Buty-trekkingowe-meskie-KEEN-TARGHEE-LACE-BOOT-HIGH-WP.html - z wykrzyknikiem

Masz jakieś sugestie ?

I żeby nie było że szukam butów do chodzenia i to nie to forum :)  Mają być na rower.

Podeszwy z wykrzyknikiem mają opracowaną przez Keen podeszwę, która charakteryzuje się otokiem chroniącym palce. Jest to jeden kawałek gumy zintegrowany z podeszwą i praktycznie nie do zajechania. Buty z pierwszego linka mają zwykłą podeszwę, a otok jest dołożony. Nie wiem dlaczego Keen ostatnio zrezygnował w kilku modelach z czegoś, co sprawdza się świetnie i jest cechą charakterystyczną ich butów.

Opublikowano
Godzinę temu, Chrismel napisał:

Nie Ty ale ja jestem jakiś inny :) Rodzice mi zawsze zabraniali jazdy na rowerze w zimę. Przeziębisz się i takie tam. Przyrzekłem sobie że jak będę duży to będę jeździł cały rok. No i słowa dotrzymałem. Im większy harcdcore pogodowy tym mam większą frajdę.

A. 👍

Opublikowano
2 godziny temu, Chrismel napisał:

To chyba lepiej jakieś zwykłe ale luźniejsze + stuptuty

Opublikowano

Mam już stuptuty ale średnio się sprawdzają. Są męczące w ubieraniu i przy dłuższych jazdach mają tendencję do zsuwania się. Jako awaryjne rozwiązanie mogą być, zabierane wtedy kiedy może padać. Ale jak wychodzę kiedy pada na przykład deszcz ze śniegiem wygodniejsze są po prostu wysokie buty. Mogę zejść z roweru bezpośrednio w błoto bez stresu że mi się coś przeleje do środka.