Bajer Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 Siemka Szajbajki !! 😁, tak jak w temacie poszukuje rękawiczek do 100 zł. Chciałbym na nich mógł zrobić około 200 km . Typowo na szosę chciałbym je mieć , z góry dziękuje za pomoc ! 😁
trollu Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 2 godziny temu, Bajer napisał: Chciałbym na nich mógł zrobić około 200 km a później w kosz? Może coś więcej o preferencjach? Na szosowych się nie znam ale np nie każdy lubi żelowe wstawki (jak ja) i wtedy nieco wybór się zawęża bo trzeba szukać rękawiczek z gładkim wnętrzem. Jedni lubią jakieś zapięcie na nadgarstku, inni nie. Nie prościej iść do sklepu i przymierzyć 2-3 modele? To może pomóc uniknąć wpadki z kupieniem np złego rozmiaru
Gość Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 Mam kilka par rękawiczek i jak do tej pory, najwygodniejsze dla mnie są Specialized BG Comp. Czy na szosę czy na mtb - w dużo mniejszym stopniu czuję górne płetwy niż przy innych rękawiczkach z żelowymi wkładkami.
Shrink Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 Testowałem wiele rękawiczek na szosę. Okazało się po wielu kilometrach, po wielu obtarciach itp., że na szosę najlepiej mieć gołe dłonie. Spróbuj tej opcji 🙂 1
Bajer Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Opublikowano 10 Maja 2020 A ktoś używał może tych rękawiczek i może polecić je lub raczej nie : https://www.decathlon.pl/rkawiczki-roadc-900-id_8528198.html
Exile Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 Ja używałem. Mnie te rękawiczki uczulają. Po raz pierwszy w życiu mam uczulenie od rękawiczek czy od czegokolwiek. A dokładniej górna część, ten cienki sztuczny materiał mnie uczula (chyba to jest uczulenie właściwie to nie wiem, u lekarza nie byłem, na pewno nie jest to obtarcie i na pewno od rękawiczek) . Część od wewnętrznej strony dłoni jest spoko.
Rekomendowane odpowiedzi