iTryton Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 Hej, marzy mi się cichy bębenek w moim Giant'ie Trance 1 29" z 2019. Teraz mam standardowe koła Gianta TRX 1 z piastą DT Swiss 360 (to nie jest DT Swiss Ratchet), tak przynajmniej podaje producent. Wiecie może, czy jest możliwość zmiany bębenka na jakiś cichy? Czy muszę wymienić całą piastę? Dzięki za odpowiedzi
leejoonidas Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 Firma Shimano chyba nie sprzedała licencji na ciche sprzęgło stosowane w swoich piasta, licencje zostały udostępnione tylko na kształt bębenka micro spline. Pozostaje zakup piasty Shimano, jedyne sensowne piasty od Shimano pod względem ceny i jakości to modele z grupy XT.
iTryton Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Opublikowano 8 Maja 2020 Problem polega na tym że mam cały napęd Eagle z kasetą 10-50t. i nie chce tego ruszać, bo działa fantastycznie. Zmieniłbym najchętniej tylko bębenek, ew. piastę, na coś cichego. Na micro spline nie założę kasety Eagle 10-50t. No nie?
Kruk Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 Nie nie założysz. Daj lepki smar na zapadki bębenka, na pewno go to uciszy Tylko chyba shimano ma ten cichy system.
Rekomendowane odpowiedzi