RAD Opublikowano 7 Maja 2020 Opublikowano 7 Maja 2020 Więc tak jak w temacie ułamałem ząbek w jednym przełożeniu. Co mogę teraz zrobić? Z tego co mi się wydaje mam kasetę, czy w takich kasetach da się zmieniać zębatki? Jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o rowery od zaplecza technicznego.
Wojtek O. Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 Wlasnie mam tez problem z brakiem zeba na 2 zebatce czyli 37t czy to bedzie bardzo przeszkadzac? Czy da sie z tym jezdzic? A moze zaszkodzi to napedowi
Kawasaki Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 Co innego całkowity brak ząbka a co innego jego zagięcie jak pokazujesz na zdjęciu. Zagięcie będzie haczyć, może zmieniać linię łańcucha i powodować jego szybsze zużycie. Czy będzie wpływać na płynność przejścia między biegami, zależy od miejsca, w którym jest ząbek. Kaseta ma podfrezowanie w niektórych miejscach gdzie łańcuch ma się zsuwać lub wspinać na sąsiednie biegi.
Wojtek O. Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Tu jest polowa szerokosci zabka. Jest tez lekko przygiety.
kaido2 Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 Bez jednego zęba można jak najbardziej jeździć. Nie ma to na nic wpływu. Swego czasu Sram miał kasetę gdzie koronki były bez jednego zęba.
Wojtek O. Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 Pojeździłem troszkę i nie zauważyłem by to był problem.
Accent_Szaj Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 W dniu 17.05.2020 o 08:33, Wojtek O. napisał: 2 zebatce czyli 37t No teraz to masz 36,5T Weź chociaż wyprostuj tego zęba
Rekomendowane odpowiedzi