losmietos Opublikowano 7 Maja 2020 Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) Poszukuje informacji o jakości kół, które były montowane w rowerze Focus Cayo Al Tiagra 2017. Z tego co udało mi się ustalić mają piasty Concept SL i obręcze DT Swiss R522 db. Mam możliwość kupić takie koła w cenie ~200 zł. I pytanie czy są tego warte? Niestety nie mam możliwości załączyć linku do ogłoszenia gdyż zostało już usunięte. Edit: to są dokładnie takie same koła jak w poniższym ogłoszeniu, tyle że bez tarcz i kasety https://www.ebay.co.uk/itm/New-DT-Swiss-R522-DB-Disc-Wheels-Wheelset-CX-Allroad-Gravel-Road-/202563019339 Edytowane 7 Maja 2020 przez losmietos Dodatkowa informacja
Jarko20 Opublikowano 7 Maja 2020 Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) Hej. Czy to koła z Bielska? Jeżeli tak to chyba Cię wyprzedziłem, ale niestety nie zwróciłem uwagi na jedną rzecz - szerokość tylnej osi w tych kołach to 142mm. I sprzedajacy je odebrał z powrotem. Co do ich stanu to ok. Wycentrowane, obrecze proste, stan praktycznie idealny. Tylko ta szerokość tylnej osi.... Nie znalazłem zamiennika osi niestety (135mm). P. S. ważyłem je jakby co to 2100g dwa koła. Szprychy cieniowane, łożyska bez luzu. Edytowane 7 Maja 2020 przez Jarko20 1
losmietos Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Opublikowano 8 Maja 2020 Ooo dzięki, ważna informacja bo sprzedająca nie bardzo była w stanie udzielić mi konkretnych odpowiedzi. Oszczędziłeś mi sporo dojazdu Ps. Czyli już wiem kto mnie ubiegł... 😉
Jarko20 Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 Szkoda mi tych kółek bo stosunek ceny do jakosci i ich stanu był naprawde dobry. Tylko szkoda że nie mogłem znaleźć zamiennika osi tylnej. Ale sprzedający przyjął mi je z powrotem tak że szacun dla niego.
garcinex Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 Cześć,Koła finalnie trafiły do mnie. Zapłaciłem za nie 140 zł. Stan oceniam na bardzo dobry. Służą mi jako drugi zestaw z oponami szosowymi.Pozdrawiam
5mek Opublikowano 24 Maja 2021 Opublikowano 24 Maja 2021 @garcinex - mam pytanie związane z tematem - czy udało Ci się ustali jakie tam są piasty? Zastanawiam sie nad rowerem Focus Cayo Al Tiagra, i to w zasadzie ostania zagadka do rozwiązania.
garcinex Opublikowano 24 Maja 2021 Opublikowano 24 Maja 2021 [mention=11706]garcinex[/mention] - mam pytanie związane z tematem - czy udało Ci się ustali jakie tam są piasty? Zastanawiam sie nad rowerem Focus Cayo Al Tiagra, i to w zasadzie ostania zagadka do rozwiązania.Tam są piasty concept, ale na pewno posiadasz taka informację. Jutro przyjrzę się im bliżej i zrobię Ci jakieś fotki. 1
garcinex Opublikowano 25 Maja 2021 Opublikowano 25 Maja 2021 Tak to wygląda. Szczerze to nie znam się jakoś za mocno na tym. Jak chcesz wiedzieć więcej to daj znać. 1
5mek Opublikowano 25 Maja 2021 Opublikowano 25 Maja 2021 Wielkie dzięki. Nie spodziewałem się, że będzie mi dane zobaczyć odpowiedź :) Czy one są na łożyskach maszynowych? Bo 3 pierwsze zdjęcia na to wskazują. pozdrawiam
5mek Opublikowano 30 Maja 2021 Opublikowano 30 Maja 2021 @garcinex - jeszcze raz dziękuje za fotki. Roweru w końcu nie kupiłem, gdyż byłem w decathlonie i stal na wystawie przeceniony (podobno odnaleziony w magazynie) fajny rower (-37%). Więc nie było nad czym się zastanawiać. 1
Rekomendowane odpowiedzi