mikiford115 Opublikowano 7 Maja 2020 Opublikowano 7 Maja 2020 (edytowane) Witam, ostatnio wymieniłem sobie przedni hamulec na Shimano BR M6000. Do kompletu załączone były okładziny SS4RC G03S. Niestety w połaczeniu z moją tarczą SM-RT51 nie hamują zbyt dobrze. W ostatniej fazie hamowania zaczynają piszczeć. Tarcza przez założeniem wyczyszczona, odtłuszczona, delikatnie przetarta papierem. Nie mogę znaleźć informacji o tych okładzinach, nie wiem czy są kompatybilne z moją tarczą. Pomożecie? Edytowane 7 Maja 2020 przez mikiford115
Gość Opublikowano 7 Maja 2020 Opublikowano 7 Maja 2020 https://allegro.pl/uzytkownik/SzajBajk?bmatch=baseline-product-cl-eyesa2-dict43-uni-1-4-0318
leejoonidas Opublikowano 7 Maja 2020 Opublikowano 7 Maja 2020 Klocki są żywiczne i są przeznaczone do tych tarcz, jeżeli tarcze które masz obecnie założone były wcześniej używane na innych klockach to są one dopasowane do starych klocków i mają specyficzne wyżłobienia na swojej powierzchni pasujące do powierzchni starych klocków, po założeniu nowych hamulców i nowych klocków stare tarcze i nowe klocki potrzebują trochę czasu aby się dopasowały do siebie czyli dotarły, im częściej będziesz hamował to klocki szybciej się dotrą i dopasują do tarcz, z biegiem czasu charakterystyczne piszczenie będzie coraz słabsze. 1
mikiford115 Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Opublikowano 8 Maja 2020 Dzięki, wczoraj pojechałem na górkę, zjeżdżając z niej hamowałem pulsacyjnie, klocki wreszcie się dotarły :D, hamują super :). Nie mogłem znaleźć oznaczenia SS4RC, wolałem się upewnić. 😃
Gość Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 G03S to jest oznaczenie Resin oznacza że są żywiczne
Rekomendowane odpowiedzi