Skocz do zawartości

Kross Level 5.0 nowy ósemka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj przyszedł do mnie zapakowany w karton rower Kross Level 5.0. rower został przeze mnie złożony i ku mojemu zdziwieniu okazało się że tylne koło jest krzywe i "bije".  Pytanie moje jest takie czy taki nowy rower powinien mieć taką wadę?? Czy rower zwrócić w prawie rękojmi? Pozdrawiam i dziękuję

Opublikowano

Kontakt ze sprzedawcą był i ma trzy propozycje: 1. Wyślę mi nowe koło, 2. Autoryzowany serwis i może uda się na gwarancji wycentrować, 3. Autoryzowany serwis i faktura na sprzedawcę roweru. Wstępnie odrzuciłem opcje nr 1. Pozdrawiam

Opublikowano
29 minut temu, Podsad napisał:

Wstępnie odrzuciłem opcje nr 1.

Dlaczego? Dajesz wadliwe,zakładasz nowe i wszyscy happy  

Opublikowano

dlaczego wadliwe? Takie są uroki kupowania zestawów "zrób to sam". Obręcz bije ale nic nie zostało napisane odnośnie szprych - czy są równo naciągnięte. Jak kupuje się rower w sklepie stacjonarnym to takimi problemami zajmuje się serwisant przygotowując rower do odbioru 

Opublikowano

Nieokrągłe koło jest wadliwe. Bo koło - zgodnie z nazwą to koło, a nie jajo :)

Czemu odrzuciłeś wstępnie opcję pierwszą? Sprzedawca chciał nowe koło wysłać za opłatą?

Opublikowano

Autoryzowany serwis uznał że koło będzie bardzo ciężko wycentrować - odchylenie około 1 cm. Zatem jedyna opcja to nowe koło które sprzedawca roweru zobowiązał się dziś wysłać. 

Opublikowano

Po ustaleniach z serwisem na temat stanu roweru zdecydowałem się na jego wymianę na inny egzemplarz. Sprzedawca zgodził się go wysłać. Zobaczymy co dalej...ehhh