Skocz do zawartości

Trasy Kujawsko-Pomorskie

ByQ94

Rekomendowane odpowiedzi

Moja propozycja.

Nie jest to niestety ślad GPS.

Zaczynamy w Myślęcinku. Z stamtąd kierujemy się do Smukały.  W zasadzie dowolną drogą przez las. Jest tam tyle dróżek, że każdą się dojedzie. Wystarczy kierować się GPS.

Najprościej to po przekroczeniu mostku nad torami kierować się prosto aż do drogi i potem prosto do Smukały. Ale polecam przedzierać się przez las. 

Ze Smukały prowadzi bardzo fajna trasa XC nad brzegiem rzeki. Tu będąc na skrzyżowaniu za mostem trzeba odnaleźć biała drogę i ok 100-200m będzie taki "dziki ostry zjazd" (2m wysokości). Teraz zacznie się bardzo ciekawa trasa. Powinniśmy dojechać do takiej piaszczystej skarpy. Następnie kierujemy się dalej, jedziemy cały czas prosto, aż do drogi 244. Tam udajemy się ulicą "nad brdą" i jedziemy nią w kierunku Tryszczyna. Wskakujemy na drogę rowerową do Koronowa.

Za Koronowem jest drugi  ciekawy odcinek. Zaczyna się zaraz za mostem i prowadzi cały czas brzegiem. Idealna trasa dla Fula. Bardzo dużo korzeni. Trafiamy do Samociążka.

Następnie lasem i drogą 244 jedziemy do rzeki jednak skręcamy na skraju górki w drogę do ośrodka wczasowego czy coś :D. Tam przed samym osierodkiem powinien być żółty szlak. Łatwo go przeoczyć ale gdzieś tam powinien się kryć. Tu znowu ciekaw trasa brzegiem Brdy. Powinniśmy trafić w okolice Smukały, więc w las i z powrotem do Myślęcinka.

https://www.endomondo.com/routes/954300599

• Pomógł 1

Witam. Polecam Wam trasę Bydgoszcz Błonie - Białe Błota - Lipniki - Kruszyn Krajeński - Ciele - Zielonka - Trzciniec - Bydgoszcz Błonie 

Na wstępnie opiszę jak zaczynałem ja trasę, ruszyłem z Kapuścisk rozgrzewając się dragami rowerowymi aż do lotniska na Błoniu. Zobacz tutaj

• Ruszyłem przed siebie jadąc przez most następnie cały czas prosto, możemy zauważyć ścieżkę rowerową zaraz za mostem na lewo, lecz jechałem nadal prosto 
    Zobacz
  • Dojechałem do miejscowości Białe Błota mijając okoliczne sklepy oraz galerie kierowałem ( Galeria )się nadal prosto aż do przejścia przy wjeździe na obwodnice ( takie pasy za żółtymi barierkami Przejście
  • Zaraz po przejściu jedziemy nadal prosto jak kieruję nas droga, jest to jakieś ubocze drogi ekspresowej chyba ale samochodów praktycznie brak. Jazda Prosto
  • Jedziemy cały czas tak jak prowadzi nas droga mijając pobliski fabryki i restauracje 
  • Dojeżdżamy do kolejnego punktu orientacyjnego Restauracja Biskupin
  • Skręcamy za restauracją w lewo kierując się na most 
  • Zjeżdżamy w lewo z mostu i znów jedziemy cały czas prosto jak prowadzi Nas droga
  • Jedziemy dość spory kawałek znów mijając restauracje i kolejnym punktem jest Kościół za którym jedziemy aż do mostu Kościół
  • Wjeżdżamy na most i kierujemy się na lewo zjeżdżając z mostu Do góry na most
  • Mijamy cmentarz 
  • Skręcamy w drogę rowerową Droga
  • Jadąc cały czas prosto trafiamy na drogę rowerową i na prawo skręcamy na Błonie Droga

Trasa przyjemna mało ludzi na drogach samochodów również mi trasa wyniosła z powrotem do domu około 40 km a jedzie sie fajnie na płaskim terenie. Pozdrawiam 

• Pomógł 1
  • 11 miesięcy temu...

czesc, jak wyglada trasa toruń-włocławek? Ekspersowka na szosie moge smigac? Mam prawo jazdy aczkolwiek jakos nie lubie jezdzic po drodze, napewno nie w miescie, czasami niewiem jak zmieniac pas. Wiec do nowego mostu dojechalbym po chodnikach i za mostem ekspresowka prosto do wloclawka ? Tym poboczem dla pojazdow moge smigac? pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
  • 5 lat później...
trzy_oponki

Hej, jest jakaś sensowna trasa z Bydgoszczy do Wąsosza? Już wszystko jedno, z której strony wyjazd z miasta, byle dojechać w jednym kawałku 🙈

Edit. Bydgoski Ruch Miejski udostępnił kilka bardzo fajnych tras na swoim profilu na FB - m.in. w okolicy Szubina :) Ja szukałam info, może kogoś to też zainteresuje :)

Edytowane przez trzy_oponki