Kamil B. Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 A więc Przedstawiam wam moją maszynę jaką jest Jamis Ventura Comp. Przeprowadziłem drobny upgrade roweru aby dostosować go pod siebie, z roweru Jestem bardzo zadowolony i muszę polecić go każdemu początkującemu kolarzowi który chce zacząć przygodę z rowerem szosowym. Teraz powiem trochę o rzeczach które wymieniłem, a więc gdy Kupiłem ten rower jako używany na początek wymieniłem w nim stare opony bo były to dwie inne sztuki na Schwalbe Lugano następnie wymieniłem klocki hamulcowe ponieważ stare były już dosyć opłakanym stanie. Następnie zostały zmienione zaciski hamulcowe na Shimano ultegra gdyż fabryczne tektro były niewystarczające i moim zdaniem niszczyły wygląd roweru. Niedawno wymieniłem siodełko na carbonowe Look które okazało się strzałem w dziesiątkę pomimo że nie wygląda na wygodne jest jak najbardziej znośne i z Pampersem da się na nim jeździć. Wymieniona także została kierownica na Chińską karbonową Aero z której jestem bardzo zadowolony. Wymieniony został też mostek na carbonowy. Dokupiłem też dwa koszyki regulowane Topeak które muszę bardzo pochwalić i polecić. Rower ma karbonowy widelec którego również jestem bardzo zadowolony chociaż przy przeglądzie roweru zauważyłem rysę wyglądającą jak pęknięcie ale po wizycie u znajomego majstra okazało się że to nic poważnego i że po prostu tak klejony jest Carbon i po prostu włókno lekko odstaje. Rower godny polecenia nie ma do czego się przyczepić. Jako załącznik dodaję kilka zdjęć roweru. Pozdrawiam Kamil. Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka 1
egzo23 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Bardzo fajnie wygląda. Klamkomanetki nie są zbyt nisko? Moim zdaniem zbyt nisko na baranku.Powiedz ile masz wzrostu i jaki rozmiar roweru? I zamieścił bym pełną specyfikację Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Kamil B. Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgadzam się,Być może dla ciebie tak, dla mnie są ok.Mój wzrost 172cm i waga +/- 50 kg. Rozmiar roweru 54.Specyfikacje podam później.Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
egzo23 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Aaa. Sorki, na ostatnim zdjęciu są już normalnie. Na trzecim od dołu są nisko To masz parametry podobne do moich. I też ciekawe, rama takich rozmiarów jak moja...a siodło mam znacznie niżej. M Gianta.Górna rura 545mmPodsiodłowa 500mmWysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 1
Piotreq77 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Witam Sentyment do Jamisa też mam pierwsza moja szosa to Ventura Sport, bardzo fajny rower pomimo niskiego osprzętu, Twój juz wyżej pozycjonowany. Moja dygresja czy nie lepiej obrócić mostek na minus i obniżyć wtedy sztyce z siodełkiem , na pewno zyska na tym pozycja w stronę aero. Pozdrawiam 1
Kamil B. Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zobaczę czy mi się będzie lepiej jeździło, też już o tym myślałem.Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
egzo23 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Sztycy nie obniżysz, bo masz przecież wysokość do nogi dobraną Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Kamil B. Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Miałem wypisać komponenty, a więc : Kierownica - Full CarbonMostek - Pół CarbonStery - FSAWidelec - Full CarbonRama - Aluminium Kinesis 7005Sztyca - RitcheySiodełko - Look CarbonOpony - Schwalbe LuganoKorba - FSA Vero 50/34 zębyKaseta - Sram PG-950Łańcuch KMC Z99Przerzutka tył - Shimano Sora RD - 3500Przerzutka przód - Shimano Sora FD - 3500Klamko-Manetki - Shimano Sora ST-3500 Dual ControlZaciski hamulcowe - Shimano UltegraPedały - Look Linited Delta Koła - Mavic CXP 22Owijka - Jamis oryginałKoszyki na bidon - 2x TopeakKomputer - Sigma 800Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
Kamil B. Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Mostek na (-) i od razu lepiej.Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
egzo23 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Fajnie Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi