Fimala Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 Cześć, Szukam opini i informacji o tych kołach. Z tego co wiem były montowane seryjnie w Rockriderze AM100 S. Jak ich wytrzymałość? Zastanawiam sie pomiędzy nimi a Dartmoorami Tomcat.
leejoonidas Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 (edytowane) Rama już przyjechała? Jeżeli to mają być koła do roweru trail-owego to Sun Ringle będą szpanerskie bo to prawie legenda, za to Dartmoor wcale nie ustępuje im parametrami, u Dartmoora obręcz jest szersza co wpłynie na większą sztywność no i cena niższa. Osobiście wybrałbym obręcze Dartmoor, ale zawsze można jeszcze coś innego wybrać, koła na obręczach asymetrycznych będą jeszcze lepsze i sztywniejsze niż na obręczach z symetrycznym rozmieszczeniem otworów pod szprychy, może takie obręcze nie są jeszcze tak popularne bo niewiele firm je robi ale można już coś wybrać w cenie pomiędzy Dartmoorem a Sun Ringle. Wytrzymałość jest pojęciem względnym bo to samo koło ujeżdżanie przez rider-a o wadze 70kg wytrzyma więcej niż pod rider-em o wadze 100kg. Edytowane 5 Maja 2020 przez leejoonidas
PiotrekGT Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 (edytowane) @leejoonidasZ dartmoorów który model masz na myśli? Edytowane 5 Maja 2020 przez PiotrekGT
Fimala Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Opublikowano 5 Maja 2020 2 godziny temu, leejoonidas napisał: Rama już przyjechała? Jeżeli to mają być koła do roweru trail-owego to Sun Ringle będą szpanerskie bo to prawie legenda, za to Dartmoor wcale nie ustępuje im parametrami, u Dartmoora obręcz jest szersza co wpłynie na większą sztywność no i cena niższa. Osobiście wybrałbym obręcze Dartmoor, ale zawsze można jeszcze coś innego wybrać, koła na obręczach asymetrycznych będą jeszcze lepsze i sztywniejsze niż na obręczach z symetrycznym rozmieszczeniem otworów pod szprychy, może takie obręcze nie są jeszcze tak popularne bo niewiele firm je robi ale można już coś wybrać w cenie pomiędzy Dartmoorem a Sun Ringle. Wytrzymałość jest pojęciem względnym bo to samo koło ujeżdżanie przez rider-a o wadze 70kg wytrzyma więcej niż pod rider-em o wadze 100kg. Rama będzie w czwartek. Akurat jestem raiderem aspirujący do wagi cięzkiej 100+ kg.
komandosek Opublikowano 6 Maja 2020 Opublikowano 6 Maja 2020 (edytowane) są sprzedawane w decathlonie w śmiesznie niskiej cenie razem z oponami, dętkami i kasetą nx eagle. Ja tam polecam, wagę mam podobną rower męczę mocno. Poprzednie dt swissy co rok musiałem serwisować, te po roku dalej i równe i równo napięte https://www.decathlon.pl/koa-mtb-switchride-29-12-id_8518612.html Edytowane 6 Maja 2020 przez komandosek
Kkaaeell Opublikowano 6 Maja 2020 Opublikowano 6 Maja 2020 Miałem duroc 40 to obręcz strasznie się krzywiła. Teraz mam dtswiss i nie ma nawet lekkiego bicia a obręcz 25 wew
Rekomendowane odpowiedzi