Legotechnic Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 Witam, postanowiłem odtłuścić hamulce aby poprawić siłę hamowania. Hamulce hamowały dobrze, ale zawsze może być lepiej. Po odtłuszczeniu acetonem hamują o wiele gorzej niż wcześniej. Na ręczniku papierowym pozostały czarne ślady od brudu. Co zrobić by hamulce działały tak jak wcześniej. Hamulce Shimano mt-200. Tarcza schimano SM-RT20.
Gość Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 Wymień klocki, bo pewnie masz standardowe żywiczne. Wywal je do śmieci.
Legotechnic Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Opublikowano 4 Maja 2020 A nie da poprawić siłę hamowania bez ich wymiany? Po drugie jeśli standardowe są żywiczne to jakie wybrać skoro właśnie one cieszą się dosyć dobrymi opiniami.
Gość Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 Zostaw aceton w spokoju weź koło do wanny czystą gąbkę i płyn do naczyń ,umyj dokładnie tarczę płynem do naczyń (myjemy talerze i jest wszytko w porządku ) Klocki żywiczne możesz wsiąść na papier ścierny i przeszlifować na czymś prostym i równym ,jak je przeszlifujesz dobrze było by je np przedmuchać sprężonym powietrzem ja też czasem przed szlifowaniem zwyczajnie umyłem je płynem do naczyń Następnym krokiem wiadomo dotarcie klocków
Gość Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 39 minut temu, Legotechnic napisał: to jakie wybrać Podlinkowałem Ci wątek o klockach pasujących do Twoich hebli...
Kruk Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 Jak to co napisał Piter nie pomoże to nie ma szans i klocki do wymiany. Żywiczne wcale nie cieszą się dobrą opinią, to podstawowe klocki, które po prostu hamują, jak się chce mieć kotwice to się kupuje inne klocki itd. Kup sobie kevlary czy ceramiki od Szaja ze sklepu.
Rekomendowane odpowiedzi