Skocz do zawartości

Ramy Koba

odan954

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z Was miał styczność z ramami Koba, ciężko mi coś o nich znaleźć tak na polskich jak i zagranicznych stronach.

Najchętniej wysłucham tych co je mieli, ale nie pogardzę w ostateczności zasłyszanymi opiniami :)

Opublikowano

Racetool na 26 była fajna i bardzo lekka, ale wersja 29 nie przystaje do dzisiejszych standardów i jest dziwnie krótka o_O Waga fakt bardzo Ok ale geometria jakaś taka nie bardzo. Chyba ze pytasz o inne modele ? (Przyznaje się ze nie znam)

Opublikowano

No właśnie o 29 mi chodziło. Dzięki homzal!

• 1 rok później...
Opublikowano

Czesc mam 5 takich ram :-).

2 akurat z kółkami, kierownicami i pedałami. Jak dla mnie bardzo fajne. Ale pewnie co kto lubi.

Geometria ok, waga jak wiadomo. Kupilem pierwsza i po zakupie zdziwienie- tyle szukalem, tyle grzebałem i tu rama z PressFit, bylem bardzo na siebie obrażony :-).

Po złożeniu roweru przeszlo mi, i tu mile zaskoczenie, nie wiem czy Koba ma jakis specjalny patent, ale wogóle nie mam problemów o ktorych ludzie wszędzie pisza ze cos skrzypi, piszczy, zgrzyta. Byłem bardzo negatywnie nastawiony do PresFitt, natomiast z perspektywy 8 tys km mogę sam z soba sie przeprosic- ladnie mi to dziala i nigdy nic dziwnego nie slyszalem z napędu.

Uzywam roweru rekreacyjnie, więc nie wypowiem sie jako fachowiec co zalicza wszystkie zawody dla amatorów i zawodowców. Z geometrii jestem bardzo zadowolony. Przy jezdzie ok 1000/1200km miesięcznie nie odczuwam wybitnie zmęczenia przy jeździe asfalt/ drogi szutrowe/ czasem kamienie. 

Opublikowano

Ja ostatecznie zdecydowałem się na inna ramę. Aczkolwiek wezmę mocno pod uwagę jak przyjdzie czas wymiany fulla :)

Na marginesie ja bardzo lubię pressfity, aczkolwiek w fullu trzeszczał (specjalnie mi to nie przeszkadzało, choć wiem że wielu pewnie by zwariowało od tego odgłosu :D ) po zmianie na pressfity Tokena, mam całkowitą ciszę :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam Kobę Big Reamol 27.5. Na ogół te ramy są krótkie, ale za to skoczne. Używam jej w fr/am i jest świetna (160/160 starcza)