MikuS Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 Witam mam problem z odkręcenie sztywnej osi z widelca,rower to trek xcaliber 9 2019,chciałem zdjąć koło i umielałem ten dziwny aluminiowy zacisk i teraz nie moge tego odkręcić,macie jakiś pomysł?
MikuS Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Opublikowano 4 Maja 2020 48 minut temu, Kruk napisał: to proste, gdzieś zgubiłeś rączkę od osi. rączkę mam ale jak ją włożę nie da rady tego odkręcić
Kruk Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 Widocznie się mechanizm jej zepsuł. Po co ją wyciągałeś? Te rączki nie są demontowalne, muszą być w osi. Ja chciałem oś bez rączki to trzeba było taką kupić a nie kombinować. Nie mniej powyginałeś te bolce które służą do wykręcania .
MikuS Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Opublikowano 4 Maja 2020 1 minutę temu, Kruk napisał: Widocznie się mechanizm jej zepsuł. Po co ją wyciągałeś? żeby jakoś odkręcić tą oś,mechanizm jest niby spoko,tylko nie ma o co się oprzeć bo jak widać na fotce jest odgięty,mocno trzyma jakby się zapiekło czy coś. 9 minut temu, Kruk napisał: Widocznie się mechanizm jej zepsuł. Po co ją wyciągałeś? Te rączki nie są demontowalne, muszą być w osi. Ja chciałem oś bez rączki to trzeba było taką kupić a nie kombinować. Nie mniej powyginałeś te bolce które służą do wykręcania . Nie no małym ibusem się to odkręca,mogę zaraz skręcić i zrobić fotę że siedzi
Kruk Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 Noo to jak wkręcisz rączkę, odegnij tą blaszką i próbuj odkręcać tak jak firma przewidziała użytkowanie tej osi.
MikuS Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Opublikowano 4 Maja 2020 Teraz, Kruk napisał: Noo to jak wkręcisz rączkę, odegnij tą blaszką i próbuj odkręcać tak jak firma przewidziała użytkowanie tej osi. No właśnie tu jest pies pogrzebany,nie da rady,zapiekło się i nie ruszy
Kruk Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 Weź młotek i drewienko i popukaj przez drewienko w oś aby wzruszyć gwint.
MikuS Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Opublikowano 4 Maja 2020 1 minutę temu, Kruk napisał: Weź młotek i drewienko i popukaj przez drewienko w oś aby wzruszyć gwint. Widziałem że młotek się wkońcu przyda😀spróbuję
Kruk Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 tylko przez drewienko chyba że masz plastikowy młotek.
MikuS Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Opublikowano 5 Maja 2020 18 godzin temu, Kruk napisał: tylko przez drewienko chyba że masz plastikowy młotek. W końcu poszło 😀muszę kupić nową ale z innym systemem odkręcania bo to jest straszna lipa z amelinium😀
Kruk Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 Jak chcesz z rączką bierz Maxle ultimate, jak na imbus to taką jaką chcesz. Pamiętaj tylko o długości osi, długości gwintu i rodzaju uzwojenia. P.S. DT ośki nie pasują do amorów od RS'a
Rekomendowane odpowiedzi