qba1422 Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 Witam, jako iż nie znalazłem zbytnio jakiś opinii na temat opon z tematu czyli Schwalbe Billy Bonkers zakładam temat a chodzi mi o to, że zastanawiam się nad kupnem takich zwijanych opon. Aktualnie jeżdżę na zwykłych michelin country trail i chciałem przejść na coś z nieco mniejszym bieżnikiem gdyż w terenie prawie w cale nie jeżdżę a rower mam o geometrii typowo xc i zastanawiam się czy te opony sprawdzą się zarówno na asfalt jak i lekki skuter bądź ubite ścieżki w lesie. Z góry dzięki za info.
mlody891 Opublikowano 13 Maja 2020 Opublikowano 13 Maja 2020 Podpinam się do tematu, mam tak samo jak ty, szukam czegoś co bardziej na asfalt się przyda, zmieniłem pracę i będę miał dalej do dojazdu, a teraz opony mam na ostry teren
Grranat Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 i jak ? ktoś jeździł na tych oponach ? też mnie bardzo ciekawią, ze względu na niską wagę i cenę
puska95 Opublikowano 18 Lipca 2020 Opublikowano 18 Lipca 2020 Hej, kupiłam te opony jakieś 2msc temu, są świetne, ultra lekkie i sprawdzają się w każdym terenie. Do pracy dojeżdżam asfalt, tu nic nie muszę mówić. Ale weekendami jeżdżę dosłownie wszędzie, polami, lasami, szutrem.. Mają problem na piasku (to było do przewidzenia), oraz zauważyłam dłuższą drogę hamowania na mokrym w porównaniu do starych opon. Są miękkie niczym balony, nawet po mocnym dopompowaniu, skacze się swietnie. Obawiałam się, bo nie mają kevlaru, ale jeszcze nie udało mi się ich przebić :) szczerze, polecam :D 2
Rekomendowane odpowiedzi