Skocz do zawartości

Jakie siodło do rowera dla wrażliwego tyłka

Dans12949

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam duży problem ze swoim obecnym siodłem Selle Royal Lookin Classic Moderate Royalgel (domyślne w moim Kross trans 7.0 )na którym kompletnie nie mogę jeździć przejezdzilem prawie 1000 km w tamtym sezonie na nim i mam dość. Problem tkwi w tym że już po pierwszym kilometrze odczuwam ból pośladków po następnych paru km to już czuje jakbym miał siniaki na tyłku na dodatek pojawia się drętwienie w kroczu które jest mega niekomfortowe. Doradzcie mi jakie siodło kupić aby pozbyć się tych problemów bardzo bym prosił o podanie konkretnego modelu ponieważ kompletnie się na tym nie znam a marzy mi się aby w końcu odbyć podróż bez odczuwania tego dyskomfortu :/ mierzyłem przed chwila rozstaw kości na tyłku według poradnika i wyszło mi 11,5 cm

Opublikowano

Konkretnego modelu nikt przy zdrowych zmysłach Tobie nie poda ... bo to sprawa indywidualna - każdy ma swój zad, a każdy jest inny + anatomiczne szczegóły budowy.

Ucisk na męskie sprawy i drętwienie - tu poleciłbym siodełko z otworem.

Kross Trans - czyli wyprostowana sylwetka raczej i jazda po równym - to też ma znaczenie. Raczej nie będzie potrzebne płaskie a nie profilowane, gdzie tył jest wyżej.

Zerknij sobie na YT jest kilka poradników jak dobierać siodełko, co ma znaczenie przy doborze. Również zadbałbym o poprawne ustawienie siodła.

Opublikowano

Kupuj, testuj i szukaj informacji w internecie. Wszystko co wiadomo o siodełka już zostało napisane nawet na forum jest kilka podobnych tematów.