Wojciech0201 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Witam Mam problem, ponieważ jeśli dosyć mocno pedałuje słyszę głośne stukanie z okolicy suportu (2 razy na pełen obrót), stukanie to pojawiło się dosyć dawno lecz teraz się nasiliło. - odkręciłem, nasmarowałem i przykręciłem na nowo pedały - zmieniłem sztyce (jak się jeździ na stojąco też to słychać) - zdemontowałem wszystkie dodatki jak nóżka itd. - sprawdziłem luzy na korbie Niestety żadna z powyższych operacji nic nie poprawiła, czy jest to możliwe że nawet mimo braku luzu na korbie winny jest wkład suportu ?
Accent_Szaj Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 (edytowane) Tak prawdę powiedziawszy, to nic nie napisałeś. @Wojciech0201 napisz jaki masz. Rower/rama Wkład support Korbe (1x,2x,3x) Pedały Łańcuch i ile ma przejechanie Edytowane 1 Maja 2020 przez Accent_Szaj
Wojciech0201 Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Opublikowano 1 Maja 2020 Giant Revel 2011 r. Wkład na kwadrat, nie wiem jaki modelinie mam ściągacza żeby to sprawdzić Korba 3x łańcuch ok. 300 km, dopiero co zmieniany pedały platformowe, nie wiem jakie
Yan Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 Sprawdź czy masz luzy w suporcie. Strzelać może od śrub mocujących tarcze. Warto je, wykręcić wyczyścić i czymś nasmarować.
Wojciech0201 Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Opublikowano 1 Maja 2020 Mam pedały platformowe, nie mam tarcz, na suporcie niema luzów
kaido2 Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 19 godzin temu, Wojciech0201 napisał: czy jest to możliwe że nawet mimo braku luzu na korbie winny jest wkład suportu ? Tak. Jeżeli łożyska w środku są suche, a na bank są, to będzie strzelać. Najlepiej ściągnąć korby, wykręcić suport, zdjąć osłonki i nasmarować łożyska smarem. Można zrobić to bez rozbierania używając do tego rzadszego oleju, jednak trwałość takiego zabiegu będzie krótsza.
Wojciech0201 Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Opublikowano 2 Maja 2020 zalałem środek gęstym smarem do łańcucha i nic nie pomoglo zamuwię chyba sobie klucze i wykręcę ten suport, imam takie pytanie czy ściągacz do korby jest uniwersalny i pasuje do wszystkich ? W moim rowerze od lewej strony widać wielowypust czy standardowy klucz do osi DX-9702 będzie pasować ?
kaido2 Opublikowano 2 Maja 2020 Opublikowano 2 Maja 2020 11 godzin temu, Wojciech0201 napisał: zalałem środek gęstym smarem do łańcucha i nic nie pomoglo W dniu 1.05.2020 o 19:08, kaido2 napisał: używając do tego rzadszego oleju
Rekomendowane odpowiedzi