Skocz do zawartości

Problem z Magura MT2

Olwiks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy miał może ktoś podobny problem z Magurami MT2? Kilkakrotnie je odpowietrzałem i przelewałem a klamki są nadal miękkie jak dętka i bez problemu można je docisnąć aż do kierownicy. Tłoczki wogóle się nie ruszają.

Dzięki za pomoc i szerokości SZAJBAJKI.

Opublikowano
6 minut temu, Olwiks napisał:

Magurami MT2

Czy te hamulce są nowe czy stare?

Czy miałeś je w rowerze i było do tej pory dobrze? 

Bo jeżeli było dobrze to cos robisz nie tak 

Jak je kupiłeś jako używane może być że są zapieczone tłoczki i trzeba lub dobrze by było je rozebrać i przesmarować 

Opublikowano
4 minuty temu, piter614 napisał:

Czy te hamulce są nowe czy stare?

Czy miałeś je w rowerze i było do tej pory dobrze? 

Bo jeżeli było dobrze to cos robisz nie tak 

Jak je kupiłeś jako używane może być że są zapieczone tłoczki i trzeba lub dobrze by było je rozebrać i przesmarować 

Kupiłem rower używany z tymi hamulcami i jak tylko go złożyłem to odrazu tak było. A żeby je rozebrać to muszę poodkręcać te śruby przy zacisku ?

Opublikowano

Najlepiej zdejmij zacisk oraz wyjmij klocki ,gdy ściśniesz klamkę będziesz widział czy tłoczek się rusza  

Opublikowano
23 godziny temu, piter614 napisał:

Najlepiej zdejmij zacisk oraz wyjmij klocki ,gdy ściśniesz klamkę będziesz widział czy tłoczek się rusza

Tłoczki wogule się nie ruszają.Klamka jest miękka jak dętka

Opublikowano

opcje są dwie, albo źle odpowietrzasz albo uszkodzony jest tłoczek ("pompka") w klamce

tutaj masz prawidłową procedure napełniania/odpowietrzania:

• 3 lata później...
Opublikowano

Cześć. Ja mam taki problem z odpowietrzeniem tylnego hamulca magura Mt2. Nie mogę w ogóle wtłoczyć oleju ze strzykawki do zacisku. Z góry przy klamce idzie Olej zalać do przewodu ale klamka jest miękka jakby bez oleju.