Olwiks Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Witam. Czy miał może ktoś podobny problem z Magurami MT2? Kilkakrotnie je odpowietrzałem i przelewałem a klamki są nadal miękkie jak dętka i bez problemu można je docisnąć aż do kierownicy. Tłoczki wogóle się nie ruszają. Dzięki za pomoc i szerokości SZAJBAJKI.
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 6 minut temu, Olwiks napisał: Magurami MT2 Czy te hamulce są nowe czy stare? Czy miałeś je w rowerze i było do tej pory dobrze? Bo jeżeli było dobrze to cos robisz nie tak Jak je kupiłeś jako używane może być że są zapieczone tłoczki i trzeba lub dobrze by było je rozebrać i przesmarować
Olwiks Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2020 4 minuty temu, piter614 napisał: Czy te hamulce są nowe czy stare? Czy miałeś je w rowerze i było do tej pory dobrze? Bo jeżeli było dobrze to cos robisz nie tak Jak je kupiłeś jako używane może być że są zapieczone tłoczki i trzeba lub dobrze by było je rozebrać i przesmarować Kupiłem rower używany z tymi hamulcami i jak tylko go złożyłem to odrazu tak było. A żeby je rozebrać to muszę poodkręcać te śruby przy zacisku ?
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Najlepiej zdejmij zacisk oraz wyjmij klocki ,gdy ściśniesz klamkę będziesz widział czy tłoczek się rusza
Olwiks Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2020 23 godziny temu, piter614 napisał: Najlepiej zdejmij zacisk oraz wyjmij klocki ,gdy ściśniesz klamkę będziesz widział czy tłoczek się rusza Tłoczki wogule się nie ruszają.Klamka jest miękka jak dętka
jabolek666 Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 opcje są dwie, albo źle odpowietrzasz albo uszkodzony jest tłoczek ("pompka") w klamce tutaj masz prawidłową procedure napełniania/odpowietrzania:
Leon1234 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Cześć. Ja mam taki problem z odpowietrzeniem tylnego hamulca magura Mt2. Nie mogę w ogóle wtłoczyć oleju ze strzykawki do zacisku. Z góry przy klamce idzie Olej zalać do przewodu ale klamka jest miękka jakby bez oleju.
Rekomendowane odpowiedzi