Tomekrod Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Cześć. Planuję kupić Trek x-caliber 2020 i chciałbym poznać waszą opinię na temat tego roweru, bo nie ukrywam, że ekspertem nie jestem. Rower jest używany także w trochę lepszej cenie niż sklepowe 5199 zł. Widziałem jakieś opinie o słabej jakości lakieru i "brzydkich" spawach pod filmikiem szajbajka. Raczej mnie to nie odstrasza ale też nie chcę za 2 lata jeździć na gołej ramie. Dodam, że jeżdżę głównie po trasach rowerowych w Bielsku-Białej, Kozia, Szyndzielnia itp. Bardziej interesują mnie podjazdy niż zjazdy.
trollu Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 miałem x-calibra z 2016r - nowy wygląda nieco inaczej ale to tylko kosmetyka. Nie oglądałem filmu szajbaka ale nie nazwałbym spawów na x-calibrze brzydkimi - to dobrze położone, poprawne spawy, to że nie są wygładzone czy zafajdane centymetrem farby - wg mnie to plus. Pamiętam jak widziałem foty Scotta Ransoma - cena 3x jak za x-calibra a spawy kładł chyba pijany skośnooki na nocnej zmianie. Na moim x-calibrze lakier nigdzie nie obłaził chyba że tam, gdzie dostał w kość - zaciągnięty łańcuch czy obcierka o betonowe schody - ale tutaj każdy lakier się podda. Ja byłem bardzo zadowolony z x-calibra, sprzedałem go tylko dlatego, że zamiast 1 uniwersalnego roweru poszedłem w różne (fuel-ex i domane). Jeździłem nim po Twisterze, daglezjowy szedł całkiem spoko - to xc o fajnym geo a nie stare enduro, które nie podjeżdża
ostry2407 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) https://www.olx.pl/oferta/trek-procaliber-6-roz-18-5in-m-l-model-2020-CID767-IDDask7.html zobacz tutaj. Model z 2020roku. Pewnie jeszcze da się zejść z ceny. Sam mam taki model i jestem zadowolony Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez ostry2407
revolta1 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Mam x Calibra 9 rok 2015. Spawy lakier wszystko bardzo dobre
Rekomendowane odpowiedzi