Quertypro Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Cześć mam pytanie natomiast ostatnio zmieniając łańcuch z SRAM PC971 na Shimano CN-HG54 została mi spinka srama a że shimano nie miało postanowiłem użyć spinki sramowskiej mam pytanie czy jest to dobry plan niby spinka dobrze pasuje rozmiarem jakoś nie odstaje i pytanie czy zostawić tak czy dokupić oryginalną od shimano
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Jeśli łańcuchy są pod taką samą ilość rzędów, czyli mają taką samą szerokość, to spinka jak najbardziej może być innej firmy. Nie powinno się jedynie stosować spinki z łańcucha np. 11 rzędowego do łańcucha 9 rzędowego itp.
elmapeto Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Myślę , że nie musi być dopasowana jak chodzi o producenta. Nie mniej jednak pamiętaj, że ślinka też się zużywa. Nigdy nie używam spinek shimano do ich łańcuchów.
Accent_Szaj Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Jak tylko zgadza się szerokość łańcucha,to oczywiście,że możesz zostawić.
Quertypro Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2020 31 minut temu, Sziva napisał: Jeśli łańcuchy są pod taką samą ilość rzędów, czyli mają taką samą szerokość, to spinka jak najbardziej może być innej firmy. Nie powinno się jedynie stosować spinki z łańcucha np. 11 rzędowego do łańcucha 9 rzędowego itp. spinka była od łańcucha 9rz a obecny łańcuch jest 10rz
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Łańcuch 10 rzędowy ma z zewnątrz 5,9-6,2mm, a 9 rzędowy 6,6-6,8mm. Sprawdź sobie suwmiarką na założonym łańcuchu szerokość spinki i szerokość ogniwa. Moim zdaniem to może haczyć. Najlepsze spinki, z jakimi miałam do czynienia, to spinki Connex.
Quertypro Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Sziva napisał: Łańcuch 10 rzędowy ma z zewnątrz 5,9-6,2mm, a 9 rzędowy 6,6-6,8mm. Sprawdź sobie suwmiarką na założonym łańcuchu szerokość spinki i szerokość ogniwa. Moim zdaniem to może haczyć. Najlepsze spinki, z jakimi miałam do czynienia, to spinki Connex. ok zobaczę najwyżej kupię
Rekomendowane odpowiedzi