Skocz do zawartości

Podmiana kół DT na Evanlite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam koła DT Swiss P 1800 Spline db, a chciałbym sobie sprawić koła evanlite disc 38 mm o takiej specyfikacji jak na załączonym obrazku - tu pytanie moje czy to podejdzie P&P, tzn. potrzebuję się tylko upewnić, bo wydaje mi się że tak :P

Druga sprawa to mam tarcze Ultegra SM-RT800 a chciałbym wrzucić Dura Ace SM-RT900 - czy DA wymagają jakichś specjalnych klocków hamulcowych, czy mogą zostać te które mam ?

1.jpg
Opublikowano

1. Z tego co mi wiadomo to koła DT Swiss przychodzą z wszystkimi dostępnymi adapterami a na pewno można je konfigurować w dowolny sposób. Zobacz jakie masz aktualnie zamontowane adaptery i dobierz koła.

2.Zrób zdjęcie i podeślij.

3. Ostatnia opcja to napisz do lemonbike oni powiedzą Ci która opcja jest dla Ciebie ;)

Opublikowano

Koła owszem ale tu mowa o składakach na komponentach różnych dostawców.

Opublikowano

@Mymlok Z tego co widzę to te P 1800 Spline DB są tylko w konfiguracji 12x100/12x142, więc jeśli faktycznie masz taką ramę, to konfiguracja którą wkleiłeś jest poprawna i będzie pasować "P&P". Jak masz wątpliwości, to wykręć ośki trzymające koła w ramie i zrób zdjęcie napisów na nich, to może się czegoś dopatrzymy.

Klocków nie musisz zmieniać.

Opublikowano

...tak, mam sztywne 12x100/12x142, tylko chodzi mi o to, czy to się jeszcze nie rozbija na jakieś podrodzaje....

Opublikowano

12x100/12x142 nie, jedynie możesz mieć szersze albo węższe osie.

Opublikowano
6 minut temu, Yan napisał:

12x100/12x142 nie, jedynie możesz mieć szersze albo węższe osie.

...czyli będzie to pasować u mnie ?

Opublikowano

Jak masz osie 12x100 i 12x142 to tak. Wymiary które podałeś to standardowe sztywne osie w nowych rowerach szosowych. Poza Twoimi wpisami nic więcej nie wiem, wiec nie dam sobie uciąć ręki że będzie na 100% dobrze ;)

Opublikowano

...rozwialiście moje wątpliwości, dzięki, pozdrawiam :)