Skocz do zawartości

[stery] giant roam 0 [2016]

gigit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakiś czas temu kopiłem ww rower, co prawda miał być nowy cube, ale niestety trzeba było ciąć koszty. kopiłem zupełnie z przypadku gianta, używka i niestety jak to z używkami bywa... mam problem ze sterami. Myślałem ze to tylko luz i po dokręceniu będzie ok, jednak ktoś mądry odwrotnie włożył łożysko te na gorze (wianek) kulkami do dołu co spowodowało ze teraz jak dokręcę to nie da się skręcać, a jak da się skręcać to jest luz (chyba ze sie mylę) dol jest już zużyty, stad mój post tu i pytanie jakie stery kupić do tego roweru. szukam czegoś w rozsądnej cenie tak żeby jakiś czas pocieszyć się jazda.

Chciałbym włożyć zintegrowane ale nie mam pojęcia co pomierzyć żeby dobrać odpowiednie.

link do roweru

dzięki  

Opublikowano

Obecnie masz stery półzintegrowane i takie możesz tylko wsadzić. Szukaj sterów z oznaczeniem ZS44/ZS44, stery w okolicach pod 100 złotych będą już na łożyskach maszynowych i będą bardzo trwałe.

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, leejoonidas napisał:

i takie możesz tylko wsadzić

Czyli nie ma opcji żeby przejść na zintegrowane?

czy takie będą dobre? stery

sorki ze tak dopytuje ale trochę zielony jestem w temacie 

Edytowane przez gigit
Opublikowano
24 minuty temu, gigit napisał:

Czyli nie ma opcji żeby przejść na zintegrowane?

Zintegrowane IS to praktycznie same łożyska. Nie ma osobnych misek. Rolę misek pełni rama i to ona musi pozwolić na obsługę sterów IS.

Opublikowano
3 minuty temu, Motke napisał:

Zintegrowane IS to praktycznie same łożyska. Nie ma osobnych misek. Rolę misek pełni rama i to ona musi pozwolić na obsługę sterów IS.

dziękuje bardzo za wytłumaczenie o co kaman :) 

teraz takie pytanko,czy takie będę pasowały ? Link bo te z ali cena fajna ale zanim przyjdą ... to śnieg będzie padał 

Opublikowano
14 minut temu, gigit napisał:

teraz takie pytanko,czy takie będę pasowały ? Link

Tak będą pasowały.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, leejoonidas napisał:

Tak będą pasowały.

Rozumiem ze to jest już wszytko co potrzebuje? 

Sorki, ze tak mieszam ale znalazłem coś tańszego TU jeżeli to się nadaje to zamawiam bo cena spoko jak dla mnie 

Edytowane przez gigit
Opublikowano

Nikt Ci nie powie jakiej jakości są te łożyska, mogą być okey, a mogą paść po roku. Tego nikt Ci nie zagwarantuje. Chyba że kupisz sobie łożyska za 600 zł z dożywotnią gwarancją :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Akurat nie w kontekście jakości pytałem ale ok juz po sprawie, stery wymienione. Czy pod rozmiar kola 700c amor 27,5 będzie pasował? niby 700mm to akurat 27.5