Maciej04 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 witam posiadam amortyzator suntour epixon rlr 2019 120mm. Około miesiąc temu ziomek robił mi w nim serwis. Do tej pory wszystko działało jak należy. Okolo 3 dni temu zauwazylem ze amor nie chce wykorzystywac pełnego skoku. Jak spuscilem powietrze to tez nie chowa sie cały. Około 2,5 cm zostaje i za cholere nie pojdzie dalej. Do momentu tego ,,zblokowania" chodzi normalnie i płynnie. Jeśli to problem z tłumikiem to czy da sie cokolwiek zrobic z tym bo z tego co wiem to chyba tlumik ciezko rozebrac.
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Spróbować możesz też w ten sposóbWypuść powietrze wciśnij amor do ziemiWeź trutkę i wtedy delikatnie wsadz miedzi uszczelkę gumową a goleń, odciągniesz delikatnie paznokciem i wciśniesz wtedy możesz usłyszeć jakby uciekło powietrze, spróbować teraz musisz na drugiej stronie
vdcmike Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Stawiam, że "ziomek" nie użył smaru tylko zalał dół olejem.
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Też może być albo użył dużej ilości oleju
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 3 godziny temu, vdcmike napisał: Stawiam, że "ziomek" nie użył smaru tylko zalał dół olejem. Jak tłumik zaciągnął ten olej to taki właśnie mamy efekt. Sam ostatnio miałem identyczną sytuacje (choć nie zalewałem lagów olejem) skutkiem czego musiałem wymienić tłumik.
vdcmike Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 56 minut temu, piter614 napisał: Też może być albo użył dużej ilości oleju Raczej nie bo: - musiałby do komory powietrznej wlać ze 200ml żeby tłok się na tym zatrzymał (jest tam sporo miejsca) - wyżygałoby przynajmniej część tego oleju przy spuszczaniu powierza
ACTIVIA Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) 20 minut temu, PrzeLuka napisał: Jak tłumik zaciągnął ten olej to taki właśnie mamy efekt. Sam ostatnio miałem identyczną sytuacje (choć nie zalewałem lagów olejem) skutkiem czego musiałem wymienić tłumik. @PrzeLuka Tłumik doszedł do ciebie. Czy teraz już jest ok Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez ACTIVIA
Maciej04 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2020 W dniu 28.04.2020 o 12:32, PrzeLuka napisał: Jak tłumik zaciągnął ten olej to taki właśnie mamy efekt. Sam ostatnio miałem identyczną sytuacje (choć nie zalewałem lagów olejem) skutkiem czego musiałem wymienić tłumik. Aha czyli nie ma opcji żeby coś z tym zrobić bez wymiany tłumika ? W dniu 28.04.2020 o 08:34, piter614 napisał: Spróbować możesz też w ten sposób Wypuść powietrze wciśnij amor do ziemi Weź trutkę i wtedy delikatnie wsadz miedzi uszczelkę gumową a goleń, odciągniesz delikatnie paznokciem i wciśniesz wtedy możesz usłyszeć jakby uciekło powietrze, spróbować teraz musisz na drugiej stronie Ale co to niby ma dać? W dniu 28.04.2020 o 12:52, ACTIVIA napisał: @PrzeLuka Tłumik doszedł do ciebie. Czy teraz już jest ok Można u was kupić tłumik do epixona ?
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Napisz do @ACTIVIA. Tu masz jego strone https://activia.sgl.pl
Rekomendowane odpowiedzi