PiotrekGT Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Witam Was. Mam ofertę zamiany mojego Treka: Na Marina Hawk Hilla: https://allegrolokalnie.pl/oferta/marin-hawk-hill-3-2019-rozmiar-m Dokładnie w takiej specyfikacji jak na strone, sprzedający nic nie zmieniał. Ile on powinien dopłacić do mojego roweru waszym zdaniem? Moja oferta wywoławcza sprzedaży to 8300zł z hamulcami deore (nie xt, chce je zatrzymać). A jego oferta 6999 w oryginalnej specyfikacji. Jednak uważam, że 1300zł to zbyt mała różnica. Hawk hill nawet w najwyższym modelu to jednak Marin, Trek to jednak Trek, ładniejsza rama, spawy, lakier. To też ma swoją cene. Chętnie posłucham waszych porad bo nie wiem jak to dobrze wycenić. Co do samego roweru to robiliśmy jazdę próbną i Marin idzie jak burza, nie ma żadnego problemu z podjazdami, w dół też nieźle jedzie, bardzo zwinny. Ogólnie jeździło mi się lepiej niż moim Trekiem :P. Mimo że jednozawias, może po prostu Remedy to szajs? Dla jasności jeszcze dkąd taka z pozoru bezsensowna zamiana: doszedłem do wniosku, że nie wykorzystuje roweru o skoku ramy 150mm, wręcz ogranicza mnie ten rower bo strasznie męczy, zjeżdza się fajnie ale nie jestem typem człowieka który sobie jeździ non stop na wyjazdy i wyciągiem cyk do góry. Jeżdzę przeważnie sam po krakowskich singlach. Szukam więc czegoś uniwersalnego, aby się dało po płaskim pojechać te 10-20km i na singlach też nie brakowało zawiasu. Pozdrawiam Was serdecznie i proszę o porady, czy ogólem warto interesować się Marinem bo mam też Primala Dartmoora, teoretycznie na takie trasy bez kamulców i korzeni to dałby rade, ale jednak full to full.
Fimala Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Na Marina bym się raczej za Treka nie zamieniał. Widze, że ciśnie Cie strasznie. Troche tak jakbyś z mercedesa wsiadał do opla.
PiotrekGT Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Z Mercem i Oplem idealne porównanie, ciśnie mnie do takiego rowera (skok 120 i koła 27,5) a takich jest mało z fajną geo, to jeden z nielicznych. Stąd właśnie ten post, żeby ktoś na to chłodnym okiem spojrzał.
Rekomendowane odpowiedzi