Skocz do zawartości

Gripy + rogi do MTB

Fatalek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Zaczynam powoli swoją przygodę z rowerami i postanowiłem, że chcę trochę ogarnąć swojego Krossa (Esprit R4). Jestem mocno początkujący (na tyle, że nie wiedziałem o wpływie pozycji siodełka na drętwienie nadgarstków) i z tego co czytałem rogi robią robotę. Z racji, że gripy też mam nie za ciekawe szukam rogów i gripów, lub gripów już z rogami (ma to w ogóle sens?). Niestety do wyboru jest tego tyle, że w sumie sam nie wiem czym się kierować szukając ich. Jeśli to możliwe, to chciałbym zmieścić się w kwocie 200-250 zł. 

Z góry dzięki za pomoc i przepraszam jeśli post w złym dziale :)

Opublikowano

Sprawdzone 2w1 gripy Ergon seria GP 1,2,3,4,5

Opublikowano

Właśnie się im przyglądałem wczoraj a dokładnie modelowi GP5 bo one mają te rogi najbardziej "wyrośnięte". Czy właśnie to wyrośnięcie to kwestia preferencji, czy jednak im większa powierzchnia tym lepiej bo można na więcej sposobów złapać? No i z racji swojej wagi (120 kg) czy rogi są w pełni stabilne i nie będą się jakoś uginać lub przechylać pod ciężarem mojej wagi? Niestety nie znalazłem nigdzie takich informacji.

• 1 rok później...
Opublikowano

@Fatalek I jak - sprawdziły się? 🙂
A swoją drogą - są jakieś dobre gripo-rogi, które pozwolą mi zamontować lusterko wciskane do boku kierownicy?

LUSTERKOWE-ROWEROWE-2-SZT-DO-KIEROWNICY-

Np takie? ^^^

Opublikowano

Sam używam Ergon GP4, natomiast rodzinie kupiłem gripy z rogami Prox i Merida, oba robią robotę.