Fatalek Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Cześć. Zaczynam powoli swoją przygodę z rowerami i postanowiłem, że chcę trochę ogarnąć swojego Krossa (Esprit R4). Jestem mocno początkujący (na tyle, że nie wiedziałem o wpływie pozycji siodełka na drętwienie nadgarstków) i z tego co czytałem rogi robią robotę. Z racji, że gripy też mam nie za ciekawe szukam rogów i gripów, lub gripów już z rogami (ma to w ogóle sens?). Niestety do wyboru jest tego tyle, że w sumie sam nie wiem czym się kierować szukając ich. Jeśli to możliwe, to chciałbym zmieścić się w kwocie 200-250 zł. Z góry dzięki za pomoc i przepraszam jeśli post w złym dziale
Franz Mauer Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Sprawdzone 2w1 gripy Ergon seria GP 1,2,3,4,5
Fatalek Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Właśnie się im przyglądałem wczoraj a dokładnie modelowi GP5 bo one mają te rogi najbardziej "wyrośnięte". Czy właśnie to wyrośnięcie to kwestia preferencji, czy jednak im większa powierzchnia tym lepiej bo można na więcej sposobów złapać? No i z racji swojej wagi (120 kg) czy rogi są w pełni stabilne i nie będą się jakoś uginać lub przechylać pod ciężarem mojej wagi? Niestety nie znalazłem nigdzie takich informacji.
meehaw Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 @Fatalek I jak - sprawdziły się? 🙂 A swoją drogą - są jakieś dobre gripo-rogi, które pozwolą mi zamontować lusterko wciskane do boku kierownicy? Np takie? ^^^
Chertan Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Sam używam Ergon GP4, natomiast rodzinie kupiłem gripy z rogami Prox i Merida, oba robią robotę.
Rekomendowane odpowiedzi