Damian.pl Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Witam, jakoś 2 miesiące temu zauważyłem że przy pedałowaniu coś strzela w okolicy łańcucha ale po czasie przestało. Gdy ostatnio wyczyściłem i nasamarowałem łańcuch trzeszczenie znów wróciło, pojawia się ono równo, nie ważne czy naciskam pedały mocno czy lekko efekt jest ten sam.
kAs-09 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Witam, jakoś 2 miesiące temu zauważyłem że przy pedałowaniu coś strzela w okolicy łańcucha ale po czasie przestało. Gdy ostatnio wyczyściłem i nasamarowałem łańcuch trzeszczenie znów wróciło, pojawia się ono równo, nie ważne czy naciskam pedały mocno czy lekko efekt jest ten sam.Może łańcuch ociera o przedni wózek przerzutki.
Damian.pl Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2020 50 minut temu, kAs-09 napisał: 2 godziny temu, Damian.pl napisał: Witam, jakoś 2 miesiące temu zauważyłem że przy pedałowaniu coś strzela w okolicy łańcucha ale po czasie przestało. Gdy ostatnio wyczyściłem i nasamarowałem łańcuch trzeszczenie znów wróciło, pojawia się ono równo, nie ważne czy naciskam pedały mocno czy lekko efekt jest ten sam. Może łańcuch ociera o przedni wózek przerzutki. Sprawdziłem, ale to nie to 🙄
kAs-09 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Sprawdziłem, ale to nie to Może wyjmij korbę i przeczyść oś korby. Długo jej nie czyściłeś?
Franz Mauer Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 W okolicy łańcucha, czyli gdzie? Przy korbie, na kasecie????
Damian.pl Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2020 11 godzin temu, kAs-09 napisał: 11 godzin temu, Damian.pl napisał: Sprawdziłem, ale to nie to Może wyjmij korbę i przeczyść oś korby. Długo jej nie czyściłeś? Rower jest prawie nowy, przyjechałem nim ledwo 150 km.
Kruk Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 To że krótki masz na nim dystans nie ma znaczenia, jak napęd jest źle wyregulowany, słabej jakości to mogą być takie kwiatki. Równie dobrze może to być piasta lub suport korby.
Rekomendowane odpowiedzi