Skocz do zawartości

koła-Rodi + novatec pod v -brake brać ?

axeleres31

Rekomendowane odpowiedzi

we wrześniu składam crossowy rower.. będzie mnie kosztował niespełna 4 tysiące...to będzie już 3 moja składanka zawsze kupowalem piasty shimano plus obrecze alexrims i oddawałem do zaplatania tym razem uparłem się na piasty na łożyskach maszynowych...natrafiłem na taka aukcję http://allegro.pl/kola-28-29-skorpion-rodi-novatec-nierdzewne-2-kol-i6764090424.html

cena 279 za komplet jest naprawdę atrakcyjna.. o piasty jestem spokojny ale pytanie tylko czy się łaszczyć..i jak te obręcze się będą spisywały (waże 90-92 kg ) obręcze to dokładnie rodi scorpion -cena 55 zł za sztukę waga 550 gram..jakbym chciał zaplatać z alexrimsami albo mavicami zapłacilbym na tych samych piastach prawie dwa razy tyle za komplet..brać czy nie brać o to jest pytanie ? ktos uzytkował obręcze marki Rodi ?

• 1 miesiąc temu...

Ja również użytkuję te koła od tego sprzedawcy. Co prawda kupiłem trochę taniej (ok. 200 zł), gdy miał jakąś promocję. Są dosyć ciężkie i nie grzeszą sztywnością - pewnie przydałoby się ponaciągać szprychy, bo się poluzowały. Ja tego jeszcze nie robiłem a przejechałem jakieś 3-4 tys. km. Nawet zaliczyłem na nich jeden wyścig ale teraz traktuję je wyłącznie treningowo (są za ciężkie do ścigania, za to do treningu idealne). W łożyska w przednim kole dołożyłem smaru bo zaczęły się obracać z wyczuwalnym oporem - pewnie mają jakieś tanie łożyska z Chin.

Ja użytkuje Rodi M460 w MTB, waże 90kg, przejechałem ostatnio 6km na kapciu z tyłu, po kamieniach i korzeniach i obręcz nie wykazała żadnych negatywnych oznak. Założyłem nowa dętkę, oponę i heja!

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka