marazzi67 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Witam, po dłuższej przerwie w użytkowaniu roweru z silnikiem Bosch Performance Line, wystapiło terkotanie, stukanie w silniku. Ogólnie trudno namierzyć dokładnie miejsce tych stuków, ponieważ występują jedynie podczas jazdy, przy wspomaganiu silnika. Im mocniej wspomaga silnik, tym bardziej coś tłucze w przekładni. Bez obciążenia żadnych stuków nie słychać. Uderzenia te powodują podskakiwanie łańcucha za zębatką i wygląda to tak,, jakby łańcuch tłukł o obudowę silnika. Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Byłbym wdzięczny za pomoc w rozkminieniu tej usterki.
Hendel Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Hej. Mam ten sam problem. Jak Ci się udało go rozwiązać?
ylona Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Tez jestem ciekawa u mnie to samo w shimano steps 7000,serwisów ebików jak na lekarstwo,w okolicy żadnego ....u ciebie wyjaśniło się ?
Clipo66 Opublikowano 14 Lutego 2024 Opublikowano 14 Lutego 2024 Witam, u mnie w silniku Bosch Performance Line, występują nie wiem jak to nazwać szumy , trzask dziwny odgłos, tylko w momencie nacisk nięcia pierwszy raz na pedały, w czasie kręcenia pedałami nie występują, chyba że zwolnię i znów naciskam, a także w czasie jazdy jak kręcę pedałami i zmiennie bieg na wyższy, iczę na jakieś wskazówki.
Rekomendowane odpowiedzi