Nogi Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Witajcie. Czy ktoś z Was ma może ten komputerek? Mało opinii w necie i wszelakich recenzji.
Bujak Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Model dopiero co wprowadzony na rynek, a bryton chyba nie rozsyła produktów do testerów więc długo nie będzie recenzji.
Sosnaone Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Też szukałem opinii i faktycznie jest kiepsko. Zobacz po ile jest edge 830. Będę celował właśnie w garmina. Różnica jest na tyle mala, że chyba nie warto się pchać w brytona. Podchodziłem trochę w ich oprogramowaniu i moim zdaniem leży i kwiczy. Na korzyść garmina przemawia świetne oprogramowanie gdzie możesz zaplanować trening i odczytywać dane. Moim zdaniem jak już chcesz na poważnie to lepiej zainwestować. Przemysł temat. Powodzenia.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jarko20 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Od dwóch dni mam 860. Jak macie jakieś pytania to walcie. Problemy jakie zauważyłem to brak przychodzący komunikatow z telefonu (połączenia /smsy) oraz brak Beepa przy zblizaniu sie do zjazdu/manewru. Ogólnie urządzenia ok.
Tomi79 Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 W dniu 27.04.2020 o 21:41, Jarko20 napisał: Od dwóch dni mam 860. Jak macie jakieś pytania to walcie. Problemy jakie zauważyłem to brak przychodzący komunikatow z telefonu (połączenia /smsy) oraz brak Beepa przy zblizaniu sie do zjazdu/manewru. Ogólnie urządzenia ok. Jarko20 dziś dostałem swojego Brytona i może głupie pytanie ale już siedzę nad tym ponad 1h i nie mam bladego pojęcia jak zmienić godzinę na urządzeniu, bo wskazuje mi ok 2 h do tyłu?
Jarko20 Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) Wchodzisz w ustawienia/ogólne /wył. w dzień. - tam ustaw + 2 0. Chińska myśl programistyczna . Daj znać jak z powiadomieniami z telefonu u Ciebie Mi z powiadomień (huawei p20pro) przychodzi jedynie na krótko wyświetlany komunikat na brytonie o sms. O połączeniu niestety nic nie wyswietla. I beep przed manewrem działa jedynie w trybie nawigacji. W trakcie jazdy po śledzie (wdrane z telefonu) niestety tylko wyświetla komunikaty, ale bez beepu. Trochę bez sensu bo czasami się zagapisz, albo co gorzej w mieście musisz patrzeć zamiast przed siebie to na navi. Sygnal dźwiękowy na 50m przed manewrem (tak działa w trybie navo) powinien wg. mnie również działać przy prowadzeniu po śladzie. Edytowane 15 Maja 2020 przez Jarko20
Tomi79 Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Dzięki już ogarnalem:) mi z Xiaomi nie ma żadnych powiadomień czy to na SMS czy na połączenia:(Jutro jazda testowa
Bujak Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 Xiaomi domyślnie zabija aplikacje w tle. musisz wyłączyć oszczędzanie baterii dla apki i przypiąć aplikację do listy ostatnich.
craroce Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 (edytowane) @Tomi79 Co było powodem ułamania tego skrzydełka od mocowania? Edytowane 22 Maja 2020 przez craroce
Tomi79 Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 (edytowane) 23 godziny temu, craroce napisał: @Tomi79 Co było powodem ułamania tego skrzydełka od mocowania? Sam nie wiem dokładnie, podjechałem pod drzewo, zasiadałem z roweru a Bryton wyskoczył. Edytowane 23 Maja 2020 przez Tomi79
blamek Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 mam spore myślenice jaką nawigację wybrać do gravela, niewiele drożej od Brytona jest Garmin Edge 830, tylko mnie trochę przestarsza ilość negatywnych opinii, a mieć 300 zł i nie mieć 300 zł, to już razem 600 zł :P Przede wszystkim interesują mnie funkcje turystyczne, czyli sensowne prowadzenie po śladzie, bezbolesny powrót na trasę. Trasy głównie planuję w komoot, a za nawi służy mi telefon, ale to mało wygodne rozwiązanie, w pełnym słońcu mało widać, a mapa / czcionka jest dla mnie za mała. A jakie są wasze wrażenia z jazdy z tym brytonem?
Jarko20 Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 (edytowane) Sam go stosuję w gravelu, ale wnerwia mnie to, że jak wgrasz ślad to nie pipka przed manewrem, pipka jak jesteś w trybie nawigacji (wpiszesz adres/cel podróży w samym urządzeniu). Bez sensu to trochę bo jak jedziesz po śladzie (zgrywasz sobie z telefonu do urządzenia) to pokazuję wszystko normalnie oprócz sygnałów dźwiękowych. Czyli jadąc w trasie gdzieś na bezdrożach ok. bo możesz zerknąć na ekran navi i widzisz ile masz jeszcze do skrętu, ale w mieście to już wesołe nie jest, bo przejedziesz manewr, ale przeprowadzi cię za to bezproblemowo nową trasą. Urządzenie ogólnie ok. Łatwa i przyjemna apka na telefon. 10 godzin temu, Tomi79 napisał: Sam nie wiem dokładnie, podjechałem pod drzewo, zasiadałem z roweru a Bryton wyskoczył, uchwyt orginalny w rowerze też wyłamany Ten oryginalny uchwyt można wkręcić w kapsel?? Wydaje mi się że to nie było oryginalne mocowanie do 860. Edytowane 22 Maja 2020 przez Jarko20
Tomi79 Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 15 minut temu, Jarko20 napisał: Sam go stosuję w gravelu, ale wnerwia mnie to, że jak wgrasz ślad to nie pipka przed manewrem, pipka jak jesteś w trybie nawigacji (wpiszesz adres/cel podróży w samym urządzeniu). Bez sensu to trochę bo jak jedziesz po śladzie (zgrywasz sobie z telefonu do urządzenia) to pokazuję wszystko normalnie oprócz sygnałów dźwiękowych. Czyli jadąc w trasie gdzieś na bezdrożach ok. bo możesz zerknąć na ekran navi i widzisz ile masz jeszcze do skrętu, ale w mieście to już wesołe nie jest, bo przejedziesz manewr, ale przeprowadzi cię za to bezproblemowo nową trasą. Urządzenie ogólnie ok. Łatwa i przyjemna apka na telefon. Ten oryginalny uchwyt można wkręcić w kapsel?? Wydaje mi się że to nie było oryginalne mocowanie do 860. Tak bez problemu ,tydzień na tym jezdzilem
Jarko20 Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 Kiepsko to wygląda. Jak nie ma innych otarć na urządzeniu świadczących o uderzeniu to próbował bym to zareklamować.
Tomi79 Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 Godzinę temu, Jarko20 napisał: Kiepsko to wygląda. Jak nie ma innych otarć na urządzeniu świadczących o uderzeniu to próbował bym to zareklamować. Tak ,też uczynie
Jarko20 Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 Zdaj relację. Bo sam żem ciekaw. Gorzej jak wada fabryczna (przepieczony plastik).
Łza Włóczynutka Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 Jak wygląda kwestia map? Da się wgrać co się chce tak jak w garminach, (np UMP-PCPL, albo ulubiony klon OSM) czy tylko to co oferuje urządzenie?
Tomi79 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Opublikowano 3 Czerwca 2020 W dniu 22.05.2020 o 22:19, Jarko20 napisał: Zdaj relację. Bo sam żem ciekaw. Gorzej jak wada fabryczna (przepieczony plastik). Jestem już po wymianie, skasowali 100zl bo było w nieorginalnym uchwycie
Jarko20 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Opublikowano 3 Czerwca 2020 E.... no nie jest źle Myślałem że będzie drożej. Nadal jestem wkurzony na soft - dokładniej na powiadomienia z telefonu, które nie działają znowu w cale.... Grrrrr... Suport Brytona do du.... py
Eddek Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 22.05.2020 o 06:38, Tomi79 napisał: Taki wypadek wczoraj:( Mam podobnie w swoim 410 (odłamał mi się kawałek tego piórka), samo się odłamało jak siedziało w tanim, plastikowym uchwycie SRAM-a z olx za 20zł, który nie był idealnie dopasowany. Teraz siedzi w oryginalnym uchwycie i nawet pomimo ułamania tego elementu i tak siedzi solidnie. 13 godzin temu, Jarko20 napisał: Nadal jestem wkurzony na soft - dokładniej na powiadomienia z telefonu, które nie działają znowu w cale.... Grrrrr... Suport Brytona do du.... py Licznik dostaje powiadomienia z Bryton Active, którego telefony mają tendencję ubijać lub chociaż zawieszać jak chodzi w tle, więc pierwsze co, to wrzuć apke do listy wykluczeń w oszczędzaniu baterii jeśli tego nie zrobiłeś jeszcze. Bez apki chodzącej w tle i stałego połączenia licznika z fonem powiadomienia nie działają. Co do samych powiadomień, to w Active wejdz przy podłączonym liczniku do ustawień i dalej w powiadomienia i sprawdź czy masz włączone to, co potrzebujesz, bo możliwość pokazywania powiadomień włącza się dla każdej apki z osobna. Mój 410 bez problemu pokazuje połączenia, SMSy, powiadomienia Stravy, WhatsAppa, Messengera i Hangouts. NIe wiem jak jest w 860, ale mój 410 pokazuje czytelnie tylko pierwsze powiadomienie, więc jak ktoś mi wyśle 2 wiadomości jedna po drugiej, to licznik wywali np. "WhatsApp - 2 powiadomienia z aplikacji". Treści już nie. A kontakt z supportem Brytona ja do tej pory najszybszy i najskuteczniejszy miałem przez wiadomości na messengerze na FB Edytowane 4 Czerwca 2020 przez Eddek
Jarko20 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 4.06.2020 o 09:19, Eddek napisał: Licznik dostaje powiadomienia z Bryton Active, którego telefony mają tendencję ubijać lub chociaż zawieszać jak chodzi w tle, więc pierwsze co, to wrzuć apke do listy wykluczeń w oszczędzaniu baterii jeśli tego nie zrobiłeś jeszcze. Bez apki chodzącej w tle i stałego połączenia licznika z fonem powiadomienia nie działają. Co do samych powiadomień, to w Active wejdz przy podłączonym liczniku do ustawień i dalej w powiadomienia i sprawdź czy masz włączone to, co potrzebujesz, bo możliwość pokazywania powiadomień włącza się dla każdej apki z osobna. Mój 410 bez problemu pokazuje połączenia, SMSy, powiadomienia Stravy, WhatsAppa, Messengera i Hangouts. NIe wiem jak jest w 860, ale mój 410 pokazuje czytelnie tylko pierwsze powiadomienie, więc jak ktoś mi wyśle 2 wiadomości jedna po drugiej, to licznik wywali np. "WhatsApp - 2 powiadomienia z aplikacji". Treści już nie. A kontakt z supportem Brytona ja do tej pory najszybszy i najskuteczniejszy miałem przez wiadomości na messengerze na FB Nawet jak aplikacja działa mi w tle, powiadomienia i tak nie dochodzą. Kupa z tym jest niestety, nawet jak są dobrze zaznaczone, aplikacje i opcje powiadomień. Edytowane 5 Czerwca 2020 przez Jarko20
Andrzej one-sixty Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 27.04.2020 o 21:41, Jarko20 napisał: Od dwóch dni mam 860. Jak macie jakieś pytania to walcie. Problemy jakie zauważyłem to brak przychodzący komunikatow z telefonu (połączenia /smsy) oraz brak Beepa przy zblizaniu sie do zjazdu/manewru. Ogólnie urządzenia Edytowane 15 Czerwca 2020 przez Andrzej one-sixty
Johnny CC Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Przymierzam się do kupna, pytanie do użytkowników jak się wam sprawuje 860-tka: - jak długo trzyma bateria, - jak z czytelnością ekranu w słoneczne dni - czy nie ma problemu z podłączeniem czujników zewnętrznych prędkość/kadencja (nie Bryton), - jak z nawigacją czyli czy da się wgrać dowolne mapy byle miały rozszerzenie .map, - jak nawigujemy po śladzie i z niego zjedziemy to co się dzieje, - czy jest możliwość w trakcie nawigacji po śladzie modyfikacji śladu czy trzeba tworzyć nowy ślad i go wgrać i czy jest to możliwe w trakcie zapisu treningu? Z góry dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi