Adam71 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Witam. Jak w tytule. Z prawej strony mam pokrętło do regulacji twardości amortyzatora. Wcześniej miałem ustawione na dość miękki amor. Przekręciłem i amor zrobił się twardy (właściwie zero skoku). Mimo krecenia tą regulacją nie mogę wrócić do poprzedniego ustawienia czyli do ustawienia miękkiego. Coś się schrzaniło. Rower to Scott Aspect 950. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 To pokretło tłumika. Nim albo blokujesz amor albo regulujesz predkość uginania się amora a nie "twardość". Zdejmij je delikatnie płaskim śrubokrętem podważając z każdej strony i wstaw fote tego co jest pod.
ACTIVIA Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Korka łatwo nie ściągnie bo on nie jest na oringu lecz na drucianym segerze
Adam71 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Ok, dzisiaj spróbuję to zdjąć, dzięki za info, pozdrawiam
Adam71 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Temat ogarnięty, plastikowe pokrętło zdjęte, okazało się że spadła mała metalowa obejma z tego plastiku, poprostu przy regulacji użyłem zbyt dużo siły 😀, dzięki wszystkim i pozdrawiam.
Kruk Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 super że się udało, powodzenia. W takim razie zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi