Skocz do zawartości

Ile macie między siodełkiem a łapą ?

danielito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem, chciałem skonfrontować z Wami parametr saddle to handlebar czyli odległość między czubkiem siodełka a środkiem górnej łapy. Czuję że brakuje mi trochę do wygodnej pozycji przez co nienaturalnie wyciągam ciało a tym samym obciążam ręce i kark. Będę wdzięczny za zmierzenie i podanie wyników z uwzględnieniem wzrostu, długości mostka,  ramy i omawianej długości. Dzięki.

180cm/120mm/56/68,5cm

IMG_20200422_140406.jpg
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, danielito napisał:

Czuję że brakuje mi trochę do wygodnej pozycji

to ustaw tak żeby było wygodnie lol

co Ci dadzą takie pomiary?

każdy ma inne ciało, jedni lubią kierę pod większym kątem inni pod mniejszym itd.

Edytowane przez raven
Opublikowano

Może Ty nie widzisz w tym większej wartości, a ja tak, więc jeśli nie masz nic konkretnego do powiedzenia to zostaw takie burczenie dla siebie ;)

Opublikowano
6 godzin temu, danielito napisał:

Może Ty nie widzisz w tym większej wartości, a ja tak, więc jeśli nie masz nic konkretnego do powiedzenia to zostaw takie burczenie dla siebie ;)

Bo to nie ma żadnej wartości. Wystarczy, że ktoś przy wzroście 180 cm ma inną długość nogi, tułowia czy ręki i wszystko się zmienia. Zwłaszcza długość nogi ma b. duże znaczenie i robi różnicę.

Taki pomiar ma wartość wyłącznie dla Ciebie. Notujesz, próbujesz i ew. korygujesz.