Skocz do zawartości

Pedały spd

MariuszK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jeżdżę na pedałach  Shimano PD 520 i po 10 km je czuje  po przejechaniu np 50 km  bola stopy w miejscu styku  stopy z pedałem  ,zmiany wkładek przesuwanie nic nie daje  czy zakup takich pedałów Shimano PD M424  rozwiąże  ten problem  stopa oprze sie na  tej platformie  czy nadal największy nacisk  będzie  na łączeniu .

Chciałbym kupić 2 stronę  pedały spd  ale zęby podparcie  było całej stopy  jakieś  propozycje 

Jest taka szansa, ale wszystko zalezy od kształtu podeszwy buta.

Takie bóle występują u osób, których noga nie jest jeszcze przyzwyczajona do jazdy w butach rowerowych i pedałach z zatrzaskiem. przyglądnij się swoim butom, szczególnie miejscu w którym znajduje się gniazdo bloku,bo może tam tkwi problem?

Ja w butach SPD jeżdżę od około miesiąca. Również miałem podobne problemy, mnie akurat lekko cierpła stopa. Rozmiar dobrze dobrany. Po 2 tygodniach przestało i jeździ mi się znakomicie. Może masz nieco za nisko siodełko, spróbuj je podnieść o powiedzmy 0,5cm, o ile masz już prawidłowo odmierzoną tę odległość. Warto spróbować.

A jakie konkretnie masz obuwie do SPD? Być może podeszwa jest zbyt miękka jak to bywa w obuwiu no-name.

Ja od pierwszego razu czulem sie wyśmienicie, żadnych dolegliwosci. Patrzac na sztywności buta, jaka zazwyczaj jest, to nic takiego nie powinno miec miejsca, chyba ze cos z montażem nie tak

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka