MariuszK Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Witam jeżdżę na pedałach Shimano PD 520 i po 10 km je czuje po przejechaniu np 50 km bola stopy w miejscu styku stopy z pedałem ,zmiany wkładek przesuwanie nic nie daje czy zakup takich pedałów Shimano PD M424 rozwiąże ten problem stopa oprze sie na tej platformie czy nadal największy nacisk będzie na łączeniu . Chciałbym kupić 2 stronę pedały spd ale zęby podparcie było całej stopy jakieś propozycje Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 To nie wina pedałów, a butów raczej. źle dobrane obuwie (rozmiar, krój). Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Jest taka szansa, ale wszystko zalezy od kształtu podeszwy buta. Takie bóle występują u osób, których noga nie jest jeszcze przyzwyczajona do jazdy w butach rowerowych i pedałach z zatrzaskiem. przyglądnij się swoim butom, szczególnie miejscu w którym znajduje się gniazdo bloku,bo może tam tkwi problem? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Ja w butach SPD jeżdżę od około miesiąca. Również miałem podobne problemy, mnie akurat lekko cierpła stopa. Rozmiar dobrze dobrany. Po 2 tygodniach przestało i jeździ mi się znakomicie. Może masz nieco za nisko siodełko, spróbuj je podnieść o powiedzmy 0,5cm, o ile masz już prawidłowo odmierzoną tę odległość. Warto spróbować. A jakie konkretnie masz obuwie do SPD? Być może podeszwa jest zbyt miękka jak to bywa w obuwiu no-name. Odnośnik do komentarza
artfal Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Jeżeli w ciągu kilku dni się nie przyzwyczaisz to raczej będzie trzeba pomyśleć o wymienie obuwia. Pedały raczej nic do tego nie mają bo każde są wykonane podobnie. Odnośnik do komentarza
Dreamer Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Ja od pierwszego razu czulem sie wyśmienicie, żadnych dolegliwosci. Patrzac na sztywności buta, jaka zazwyczaj jest, to nic takiego nie powinno miec miejsca, chyba ze cos z montażem nie takWysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi