Caelian Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Witam. chcę skombinować sobie kasetę 12 rzędową. moja piasta: Syncros CT197 / 197x12mm QR axle / made by Formula czy moge na nią nałozyć bębenek na 12 rzędów?
PiotrekGT Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Wątpie że formula robi piasty pod microspline. Myśle że najtańszą opcją dla ciebie jest założenie albo napędu NX eagle (wchodzi na normalny bębenek, albo kombinować coś z napędem shimano i kasetami sunrace (co podobno działa średnio). Ja próbowałem oswoić przerzutke SLX z kasetą NX i chodziło to dobrze, biorą pod uwagę fakt, że miałem wtedy krzywą przerzutke to bardzo dobrze.
leejoonidas Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Jeżeli długość montażowa bębenka w Twojej obecnej piaście wynosi 35mm i jest to bębenek w standardzie Shimano poprzedniej generacji to kaseta 12 rzędowa wejdzie. Do wyboru masz kasety od Sunrace MZ90 11-50 lub MZ903 11-51, lub Sram NX 11-50. Kasety Sunrace wbrew temu co pisze (podobno) Kolega powyżej są bardzo dobrym wyborem, pod warunkiem że nie pracują z łańcuchami Shimano, dobrym wyborem jest łańcuch KMC który dobrze współpracuje z kasetami Sunrace. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez leejoonidas 1
Caelian Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Dziękuję Ponieważ obecnie to jest tylko chęć to nie będę rozbierał ponownie tylnego koła. znalzłem to:https://www.westbrookcycles.co.uk/scott-formula-ct197-hub-repair-kit-p337141 ale niestety nie widzę nigdzie długości bębenka. Czy jest ktoś kto wie gdzie to znaleść? pół godziny już szukam.
leejoonidas Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Kolego drogi, mogę powiedzieć że Twój bębenek będzie pasował na 99.9% i wsadzisz na niego kasetę 12-to rzędową. Długość montażowa bębenka jest mierzona w taki sposób jak poniżej.
Caelian Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2020 ok Dzieki. sprawdze na tej formule a teraz tak: w chudzince mam piaste tylna novatech 772 135x10 - czy tu wejdzie 12 rzędowa kaseta?
PiotrekGT Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Wejdzie ale taka która ma najmniejszą zębatke 11 zębów (sunrace, sram nx)
Rekomendowane odpowiedzi