Tomasz 0909 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Witam wszystkich. Mam problem z zalaniem DOT-em hamulców. Robię to po raz pierwszy 😁 Teoretycznie robię wszystko jak należy. Wkrecilem strzykawki z DOT-em ale kompletnie nic nie leci ani w jedną ani w drugą stronę. Wydaje mi się, że tłoczek przy klamce blokuję przepływ. Jest jakiś schemat jak ustawić klamkę? Męcze się z tym od 3 dni i nic. Pomocy. Tomek
Tomasz 0909 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zawór przy zacisku, to śrubka gdzie wkręca się strzykawka? Jeżeli o to Ci chodzi to tak.
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Tak o tą śrubkę mi chodziło. Magia internetu... 30 sec. szukania. Zwróć uwagę na to co zrobi z klamką.
Tomasz 0909 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Wszystkie te filmiki oglądałem. Wszystko robię niby jak trzeba, zresztą nie ma w tym żadnej trudności....teoretycznie. Odkręcasz dwie śrubki i powinno lecieć. A u mnie nic. Polamalem strzykawka od wciskania. Myślałem może że jest coś co odblokowuję tloczek przy klamce. Bo jeżeli odkręcę Linke przy klamce to leci, a do zbiorniczka już nie wylatuje. Wygląda jak by tloczek blokował wpływ płynu. W zasadzie nie mierzyłem odległości miedzy klamka a kierownica, jutro spróbuję znów. Dzięki za pomoc
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Możliwe, że masz syf w klamce. Hamulec w ogóle działa?
leejoonidas Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Po odkręceniu przewodu od klamki weź igłę i delikatnie przetkaj otwór w klamce.
Tomasz 0909 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Tak tłoczki minimalnie dociskaja, ale bardzo słabo. Przepraszam to nie miało być do Ciebie 23 minuty temu, leejoonidas napisał: Po odkręceniu przewodu od klamki weź igłę i delikatnie przetkaj otwór w klamce. Dzięki to może być to...
Deiver Opublikowano 18 Lipca 2024 Opublikowano 18 Lipca 2024 W dniu 18.04.2020 o 23:26, Tomasz 0909 napisał(a): Tomasz udało Ci się rozwiązać ten problem? Mam podobnie
Rekomendowane odpowiedzi