jpilat Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Witam czy posiada ktoś tą oponę ? Jakaś opinia o niej słuszałem że jest trudność z montażem jej https://www.bikester.pl/schwalbe-pro-one-opona-zestaw-bezdtkowy-25-622-czarny-394907.html#rating
Nemrod Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Ja nie miałem zadnych trudności z montażem.Bez specjalnych oporów założona i wstrzelona. Szybka, komfortowa i przyczepna. U mnie wersja 28c w realu na obręczach 19,4 mm miała 30 mm szerokości.
Greyo Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Też kupiłem dwie sztuki pro-one w sbike.pl. Dzisiaj walczyłem z nimi 2 - 3 godziny i nie dałem rady założyć. Tak przy okazji, mam pytanie odnośnie dętki pod oponę 700x28C. W starym zestawie była opona 1,35 i dętka 28/47 - 622/635. Coś mi się wydaje, że ta dętka jest za duża pod oponę 1,28, bo przy montażu opony na obręczy w jednym miejscu widać, że dętka jest delikatnie pogięta. Też prosił bym o opinię, jak wygląda sprawa z tą dętką. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Greyo
Greyo Opublikowano 2 Maja 2020 Opublikowano 2 Maja 2020 Opony założone i trochę pojeżdżone . Wszystko ładnie pięknie, tylko musiałem kupić mniejsze dętki, ponieważ te stare okazały się za duże. W sklepie Panowie doradzili mi w rozmiarze jak na zdjęciu. Przy zakładaniu opon nie było już większych problemów. Podpompowana delikatnie dętka ładnie podniosła górną część opony do góry a dolna część weszła w rowek obręczy - dopiero pod koniec zakładania, pomogłem sobie delikatnie łyżkami. Przy drugim kole poszło już bez użycia łyżek Ale dolne ranty opony dość mocno nasmarowałem wodą z ludwikiem . Podsumowując, rozmiar dętki ma znaczenie , zwłaszcza przy przechodzeniu na mniejszą szerokość opony. Tak prezentuje się koło z nową oponą
Rekomendowane odpowiedzi