Franz Mauer Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Mam mało miejsca na większy bidon z uwagi na damper. Obecnie mam zamontowany puszką w stronę kierownicy. Czy coś się stanie jak zamontuję odwrotnie? Wtedy zmieści się bez problemu. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Franz Mauer
Motke Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Bez zdjęcia to jedynie można się domyślać jak to jest ułożone. Być może zwiększy się prawdopodobieństwo porysowania tego co powinno być chronione.
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Tak na prawdę będzie to bez znaczenia, na pewno nie wpłynie to na jego prace bo i jak by miało to wpłynąćCzy się porysuje jak będzie odwrotnie?Osobiście uważam że nie bo w nowych rowerach często można zobaczyć że damper są właśnie montowane w ten sposóbKross tak zakładał damper w nowszych modelach
Motke Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 8 minut temu, piter614 napisał: Czy się porysuje jak będzie odwrotnie? Tylko, że teraz bidon się nie mieści. Jak założy odwrotnie to będzie prawie na styk. 10 razy włoży prawidłowo a za jedenastym zarysuje.
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Ja w swoim Soilu zamontowałam damper na odwrót, żeby mieć lepszy dostęp do pokrętła i zaworu. Nie widzę żadnej różnicy w działaniu, a jeden sezon już tak przejeździłam.
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Tylko, że teraz bidon się nie mieści. Jak założy odwrotnie to będzie prawie na styk. 10 razy włoży prawidłowo a za jedenastym zarysuje.Tak w takim przypadku się zgodzęNajlepiej niech zrobi zdjęcie i wrzuci wtedy zobaczymyJeżeli bidon nie będzie dotykał dampera to się nic nie porysuje bądźmy szczerzy anoda wiele może wytrzymać
Franz Mauer Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Właśnie chodziło mi o ewentualną zmianę w zasadzie działania dampera. (to mój pierwszy full, więc jeszcze ma przede mną tajemnice 😉). Skoro nie ma to obróciłem i wreszcie większy bidon wchodzi. Pewnie będę musiał uważać, aby nie zahaczyć, ale zrobiło się dość sporo miejsca i jest bezpiecznie. Wcześniej nie mogłem tego zrobić, bo damper miałem z manetką, teraz bez i dlatego pytałem czy można...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Nic mu nie będzieMożesz sobie np zmienić bidon na taki z gumową nakrętką wtedy będziesz miał większą pewność że się nie porysujeCo do działania nic mu nie będzie
Motke Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 2 godziny temu, Franz Mauer napisał: Pewnie będę musiał uważać, aby nie zahaczyć, ale zrobiło się dość sporo miejsca i jest bezpiecznie. Ze swojej strony polecam taki koszyk:http://www.raceone-it.com/en/portaborraccia-kela/
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 O widzisz to już w ogóle była by bajka , bardzo dobry sposób wyjmowania bidonu
Franz Mauer Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Fajny. Trudno znaleźć w Polsce. Używam Elite cannibal z bocznym wkładaniem i daje rade🙂 Mam! Zrobiłem babola w nazwie 😉 Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Franz Mauer
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Jak byś potrzebował pomocy przy zawieszeniu full chętnie pomogę swoją wiedzą
Franz Mauer Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Ten koszyk KELA podobno waży 100g?
Motke Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Franz Mauer napisał: Fajny. Trudno znaleźć w Polsce. Nie wiem. Kupiłem w osiedlowym sklepiku.
Motke Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Franz Mauer napisał: Używałeś go? i używam. W NS Bike Snabb + Fox DPX2 (z dodatkową puszką) naprawdę mocno trzeba się nakombinować żeby używać bidon. Ten koszyk + jeszcze adapter od Topeak https://www.topeak.com/global/en/products/ninja-series/1094-alt-position-cage-mounts Po drodze jeszcze to zaliczyłemhttps://www.topeak.com/global/en/products/standard-cage/891-dualside-cage-ex ale to nie do końca się sprawdziło - wkładając/wyciągając bidon i tak haczyło się o ramę.
Franz Mauer Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Możesz wrzucić zdjęcie jak to wygląda na Twoim rowerze?
Rekomendowane odpowiedzi