aleks2 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Witam. Zdecydowałem się na korbę dartmoor i pytam do czego slużą i jak zamontować te nakładki. Z góry dzięki za pomoc. korba jest na zintegrowanej osi
#Rafał Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Dystanse na support. Poczytaj instrukcję support'u i korby, żeby wiedzieć jak zakładać.Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
aleks2 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2020 hej spytam jeszcze o jedno czy mam smarować tą rure która przechodzi przez wkład suportu?
#Rafał Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Jak masz aluminiową ramę to wyczyść mufe i nic nie rób. Jak masz stalową ramę to delikatnie natłuść smarem żeby zabezpieczyć przed korozją.
aleks2 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Dzięki wielkie za odpowiedzi 🙂 Jeszcze cośś Czy jak to wszystko delikatnie trzw ale kreci się dobrze to wszystko ok?
#Rafał Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 To zależy o jakim tarciu mówisz. Przy obrotach korbą możesz mieć wrażenie że łożyska chodzą z oporem ale ten ruch jest płynny gładki i to jest OK. Jeżeli obracając korbą czujesz na łożyskach piasek, tarkę, papier ścierny to zdecydowanie suport do wymiany albo czyszczenie jeśli jest jeszcze sens i możliwość ratować. Pod żadnym pozorem korba nie powinna trzeć o support.
aleks2 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2020 słyszę takie lekkie szuranie ale całość kręci się idealnie. szuranie jest bardzo ciche, ale można je usłyszeć nie slysze ziarenek piasku
aleks2 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 dobra chciałem się spytać 1 zakładać łańcuch i zostawić tak jak jest czy 2 rozbierać i sprawdzać co szura
Accent_Szaj Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Jak jest nowy support i kręci się dobrze ,to zostaw. Musi się wszystko dotrzeć. Po 100km zdejmij łańcuch i pokręć korbą. "Szuranie" powinno ustać . Jak chcesz mieć 100% pewności nagraj filmik z Szuraniem Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Accent_Szaj Autokorekta w telefonie
aleks2 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Dzięki, ale coś jeszcze, ponieważ w moim drugim rowerze jedno łozysko kręci się dobrze, ale drugie okropnie i chciałem zapytać jak je wyjąć bo po zdjęciu plastikowej nakładki nie wiem jak wyciągnąć z tamtąd łożysko Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez aleks2
#Rafał Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Dobrze żebyś podpiął pod posty zdjęcia. Wtedy wszyscy będą wiedzieć o co dokładnie Tobie chodzi.
aleks2 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 dobra nie ważne już wyczyściłem dzk wszystkim za odp🙂
Accent_Szaj Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Spoko 4 godziny temu, aleks2 napisał: nie wiem jak wyciągnąć z tamtąd łożysko Jedynie możesz je wyprasować/wybić.Jest na wcisk. 19 minut temu, aleks2 napisał: dobra nie ważne już wyczyściłem Dałeś nowy smar?
Rekomendowane odpowiedzi