mikolajplaz Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Cześć!!! Zakupiłem niedawno rower cube analog ma niecałe 500km. Na lagach zobaczyłem lekkie pionowe rysy i jedna bardzo mała poziomą. Nie są wyczuwalne po palcem, ale pod paznokciem już tak. Amor to rockshox xc30 TK coil. Czy to jest normalne czy cos z tym trzeba już zrobić . Liczę na waszą pomoc 😁
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Musisz mu zrobić przegląd zerowy Czyli trzeba go rozebrać wyczyścić ,nasmarować dać nowy olej i się cieszyć
mikolajplaz Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Ale samymi rysami się martwić czy to normalne? Nie chcę go jeszcze rozbierać, no ale jak trzeba...
Kkaaeell Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Może jakiś syf się do uszczelek przyczepił i Ci lagi rysuje 1
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Jak już się robią rysy to zadaj sobie pytanie co będzie dalej czy się pogłębią czy znikną Zrób fotki i dodaj
mikolajplaz Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Średnio coś widać na zdjęciach, ale uszczelki nie wyglądają na zasyfiałe
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Proponuję zrobić mu serwis trwa to nie długo a będziesz maił spokój
mikolajplaz Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Żebym jescze umiał. Mógłbym prosić o jakiś link do tutoriala 😅
Kruk Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Masz sprężynowy amor ale ma normalnie tłumienie i blokadę: Musisz kupić oleje i smary odpowiednie.
Yan Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Nie lepiej odwiedzić serwis i wyjaśnić tą sprawę. Jak go rozkręcisz i zrobisz na nim ślady od klucza to nie przyjmą na ewentualną gwarancję.
vdcmike Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Na stalowych lagach takie rysy to praktycznie standard. Serwis zrobić,.jeździć,.nie przejmować się bo szkoda życia. Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez vdcmike 1
TOMALA72 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) 29 minut temu, vdcmike napisał: Na stalowych latach takie rysy to praktycznie standard. Serwis zrobić,.jeździć,.nie przejmować się bo szkoda życia. Zgadzam się z Kolegą. W prostych, niedrogich sprężynowych i olejowo - sprężynowych amorach to normalka...aczkolwiek serwis na pewno nie zaszkodzi:) Nie znam się aż tak ale wydaje mi się, że niklowana powłoka stalowych lag jest bardziej wrażliwa niż dobra anoda na aluminiowych. Aczkolwiek takie delikatne rysy, które na niklu pojawiają się praktycznie od razu są raczej nieszkodliwe:) Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez TOMALA72
mikolajplaz Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Dzięki wszytskim za rady. Mam sąsiada który ma serwis działkę obok więc jeszcze jego dopytam czy cos z tym robić i zrobi się ewentualny serwis. Mam nadzieję, że jescze pośmigam na tym amorze . Miłej jazdy wszystkim 😃
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zrób mu serwis bo potem będziesz żałował albo będzie ci ciężko sprzedać z porysowanymi lagami
Rekomendowane odpowiedzi