JacoH Opublikowano 19 Czerwca 2017 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Witam, poszukuję jakiegoś pulsometry na klatkę piersiową, który mogę podłączyć pod telefon z androidem. Zakupiłem już Sigma R1 Bluetooth, ale jak się okazało, mój telefon nie wspiera technologii ANT+ (tylko Sony i Samsung wspierają ten standard). Dlatego wznawiam poszukiwania. Może to być też smartwatch/smartband z pulsometrem, ale nie jestem zbytnio przekonany do pomiaru pulsu z nadgarstka. Może macie inne doświadczenia z tym, lub jakieś dobre patenty. Mój sprzęt to: Lenovo K6 Note (przy okazji polecam go na rower, 4000mAh spokojnie starcza na cały dzień jazdy na rowerze z włączonym ekranem, GPS, transmisją etc.). Do tej pory znalazłem coś takiego: -Mi Band 2 (smartband z pulsometrem). -Polar H7 (mają kilka wersji do około 200zł na klatkę piersiową). Zastanawia mnie głównie, czy ten Polar zadziałałby z moim telefonem?
GBike Opublikowano 19 Czerwca 2017 Opublikowano 19 Czerwca 2017 (edytowane) @JacoH Kupiony w Biedronce na wyprzedaży dwa lata temu za 19,90 wspierany przez Endomondo . Edytowane 19 Czerwca 2017 przez GBike
JacoH Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2017 @GBike A jaki masz telefon? Wystarczy zwykły z bluetooth? Wygląda podobnie do tych z tańszych zegarków do biegania Sigmy (plastikowa konstrukcja). Czy jest to ogólnie wygodne?
mariuszm Opublikowano 19 Czerwca 2017 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Jak tylko pas HR to Geonaute https://www.decathlon.pl/pas-ant-bluetooth-smart-id_8334795.html
GBike Opublikowano 19 Czerwca 2017 Opublikowano 19 Czerwca 2017 (edytowane) @JacoH Samsung J3 wcześniej G531 . Jak widzisz proste telefony bez wodotrysków. Obudowa baterii jest z plastiku czujniki z jakiejś gumy . Tak jest wygodne po 2h nie czuć dyskomfortu. Edytowane 19 Czerwca 2017 przez GBike
Jacenty Opublikowano 19 Czerwca 2017 Opublikowano 19 Czerwca 2017 10 minut temu, mariuszm napisał: Jak tylko pas HR to Geonaute https://www.decathlon.pl/pas-ant-bluetooth-smart-id_8334795.html Mam ten pas i wspiera ANT+ i Bluetooth. Świetnie daje radę, aczkolwiek, nie wiem jak będzie solidne połączenie z Bluetooth bo korzystam z transmisji ANT+. W tej cenie wart rozważenia.
JacoH Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2017 @mariuszm pulosmetr który podałeś wymaga ANT+, jest o tym wzmianka w tytule i w wymaganiach. "KOMPATYBILNOŚĆ Z ANT+Lista kompatybilnych urządzeń ANT+: compatibilité ANT+" Właśnie nie chce kupić kolejnego pulsometru, który będzie leżał. Muszę jeszcze sprzedać Sigmę R1 Bluetooth.
mariuszm Opublikowano 19 Czerwca 2017 Opublikowano 19 Czerwca 2017 1 godzinę temu, JacoH napisał: @mariuszm pulosmetr który podałeś wymaga ANT+, jest o tym wzmianka w tytule i w wymaganiach. "KOMPATYBILNOŚĆ Z ANT+Lista kompatybilnych urządzeń ANT+: compatibilité ANT+" Właśnie nie chce kupić kolejnego pulsometru, który będzie leżał. Muszę jeszcze sprzedać Sigmę R1 Bluetooth. Obsługuje zarówno ANT+ jak i Bluetooth.
JacoH Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Opublikowano 16 Lipca 2017 Może mało ważne, ale po zakombinowaniu udało mi się podłączyć mój pulsometr Sigma R1 pod telefon. Pobrałem ze sklepu dwie aplikacje do zarządzania ANT+ i "ANT Tester", który pokazał mi, czy telefon obsłuży mi urządzenia w tej technologii. Później było już z górki. Ale teraz już nie wiem, czy każdy telefon Bluetooth 4.0+ wspiera ANT+, mi się udało.
suqub Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Dzięki za informacje. Dla mnie bardzo ważna. Według informacji z internetów, mój tel nie wspiera Ant+. Po instalacji tester i dodatkowych akacja wygląda to tak. Jako jest u Ciebie? Nie mam jak sprawdzić czy zadziała a kupno urządzenia w ciemno średnio mi się widzi.
Rekomendowane odpowiedzi