M_B Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Przejechałem się po sklepach (aż dwóch) i nie mieli tej ramy ani w S ani w M. Tylko na zamówienie. Wezmę chyba na wszelki wypadek S bo nie chcę klejnotów stracić.
zellt Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Witam, nie wiem czy będzie to pomocne ale stałem się posiadaczem Accent Peak Boost XT 2020r. Mam 185cm i idealnym wyborem stałą się "L". Rower ze świetną geometrią jak dla mnie i do tego świetne komponenty w stosunku do cen innych producentów. Polecam z czystym sumieniem. 1
M_B Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2020 W dniu 25.04.2020 o 09:57, zellt napisał: Witam, nie wiem czy będzie to pomocne ale stałem się posiadaczem Accent Peak Boost XT 2020r. Mam 185cm i idealnym wyborem stałą się "L". Rower ze świetną geometrią jak dla mnie i do tego świetne komponenty w stosunku do cen innych producentów. Polecam z czystym sumieniem. 11 cm różnicy między nami i aż dwa rozmiary ramy. Nie wiem... Dziś właśnie idę się przymierzyć do S bo udało im się sprowadzić coś w tym rozmiarze. Chciałem, żeby sprowadzili M to po przymiarce bym wiedział czy za duża, a tak do mniejszej zawsze się jakoś wpasuję... Możesz wrzucić jakieś fotki tej srebrnej ramy?:)
M_B Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Jednak przymiarka to jest to. Już na 100% wiem, że S to max dla mnie.
ahaja Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Ano. Jak będziesz dobierał sztycę to weź pod uwagę jej offset - odsunięcie do tyłu. Są takie co mają i 20mm i takie co mają 0mm a to robi różnicę.
PiotrekGT Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Offset sztycy zmienia efektywny kąt podsiodłówy na gorszy
M_B Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Na ten moment to wrzucę co mam (Uno trochę ciężka 270g ale przy 400mm więc tak bez dramatu jak na alu)
M_B Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2020 Poskładałem rower na Peaku w rozmiarze S. Nie było mowy o większej ramie bo już nawet w S mało mi brakuje do przyrodzenia. Jeździ się wyśmienicie. Jak znajdę chwilę to wrzucę prezentację. Dzięki wszystkim za udział
mirfak Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Podłączę się do tematu. Planuję zakup ramy ACCENT PEAK 29 BOOST, mam 184 cm wzrostu (i nie mam z. Marfana). Wg tabelki powinienem kupić rozmiar L. obecnie jeżdżę na Giant Talon 1 w rozmiarze L z 2010 roku. Koła planuję 29’’. Co wg Was będzie dla mnie lepsze M czy L? Pozdrawiam.
Accent_Szaj Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 W dniu 10.06.2020 o 19:33, M_B napisał: wrzucę prezentację Super.Najlepiej zrób temat w nasze rowery 17 minut temu, mirfak napisał: Co wg Was będzie dla mnie lepsze M czy L? Pozdrawiam. Jak dobrze Ci się jeździło na L,to zostań przy tym rozmiarze
Falcon_2002 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Mam pytanie do posiadaczy Accent Peak Boost (ew. Accent peak 29 TA - ma jednak podobne parametry ) 1)Czy istnieje możliwość załorzenia do ramy Peak Boost przerzutki przedniej Direct mount 2rz + obejma/adapter - nie wiem czy dolna część rurki podsiodłowej by to "przyjęła" (istniała by też możliwość dorobienia odpowiedniego adaptera ale to ostateczność) 2)Czy znalazł by się ktoś z okolic trasy Kraków-Rabka (lepiej Kraków), który ma ten model roweru (najlepiej L/m) i pozwoliłby zobaczyć i przejechać się kawałek (chodzi o samą ramę - geometria itp.) Jeżeli napisałem to w złym miejscu to przepraszam (pierwszy wpis na forum) Edytowane 29 Czerwca 2020 przez Falcon_2002
M_B Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Opublikowano 3 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 29.06.2020 o 19:21, Falcon_2002 napisał: Mam pytanie do posiadaczy Accent Peak Boost (ew. Accent peak 29 TA - ma jednak podobne parametry ) 1)Czy istnieje możliwość załorzenia do ramy Peak Boost przerzutki przedniej Direct mount 2rz + obejma/adapter - nie wiem czy dolna część rurki podsiodłowej by to "przyjęła" (istniała by też możliwość dorobienia odpowiedniego adaptera ale to ostateczność) 2)Czy znalazł by się ktoś z okolic trasy Kraków-Rabka (lepiej Kraków), który ma ten model roweru (najlepiej L/m) i pozwoliłby zobaczyć i przejechać się kawałek (chodzi o samą ramę - geometria itp.) Jeżeli napisałem to w złym miejscu to przepraszam (pierwszy wpis na forum) 1. Nie próbowałem ale kontaktowałem się z Accentem w tej sprawie i dostałem od nich odpowiedź, że nie i w ogóle to nie było brane pod uwagę przy projektowaniu. 2. Podbeskidzie w rozmiarze S jak coś Edytowane 3 Lipca 2020 przez M_B
mgru Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Pytanie do posiadaczy tejże ramy: Czy linka do przerzutki tylnej musi być przez w pancerzu przez całą długość ramy? Czy w ramie idą gołe linki? EDIT: Po kilkudziesięciu (!) mailach i postach FB z Biostern i Accent bo ani jedna ani druga firma nie posiada sprawnego kontaktu telefonicznego (!?) znam odpowiedź na powyższe jak i wiele innych pytań. - W Accent Peak Boost Alu prowadzi się wszystkie kable w osłonach po całej długości i wewnątrz i zewnątrz ramy. - Wszystkie ramy Accent Peak Boost Alu w sprzedaży mają taki sam sposób prowadzenia linek, czyli jeden duży otwór z lewej strony ramy przy kierownicy, jeden duży otwór przy supporcie, otwór w rurce gdzie sztyca wchodzi oraz zaczepy do zewnętrznego prowadzenia przewodu hamulca. Do dużych otworów dołączono zaślepki pozwalające prowadzić albo jeden albo dwa przewody. Dodano kawałek aluminium w kształcie "W" który przykręca się od spodu ramy który trzymać ma przewody przerzutki tylnej / droppera. Odsyłam do zdjęć. - Accent Peak Boost Alu nie posiada otworu w ramie z prawej strony. Zdjęcia na stronie internetowej jak i w recenzjach gdzie taki otwór tam istnieje były robione modelom prototypowym. Co zabawne, wydaje się że wersja Peak Boost Carbon taki otwór owszem ma w wersjach produkcyjnych. Jest to dla mnie posunięcie kuriozalne, bo manetkę droppera montuje się po lewej stronie kierownicy i przewody do ramy wchodzą zawsze po przeciwległej stronie aby unikać zagięć. - W moim modelu śrubki trzymające przelotki do kabli były kompletnie zdarte i cudem je wykręciłem. Odsyłam do zdjęć. EDIT: - Waga waży, bez ośki 1850 gram Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez mgru
szoterr Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 (edytowane) W dniu 19.08.2020 o 12:58, mgru napisał: - Accent Peak Boost Alu nie posiada otworu w ramie z prawej strony. Zdjęcia na stronie internetowej jak i w recenzjach gdzie taki otwór tam istnieje były robione modelom prototypowym. Co zabawne, wydaje się że wersja Peak Boost Carbon taki otwór owszem ma w wersjach produkcyjnych. Jest to dla mnie posunięcie kuriozalne, bo manetkę droppera montuje się po lewej stronie kierownicy i przewody do ramy wchodzą zawsze po przeciwległej stronie aby unikać zagięć. Kuriozalne serio? xd Jaki problem z wsadzeniem węża od hamulca tylnego i linki przerzutki tylnej przez obie te dziury po lewej stronie ramy, a poprowadzenie droppera spodem rury dolnej, mając jego dźwignie na lewej stronie kierownicy? Edit: Myślałem że są 2 dziury w tych zaślepkach a to dziura na śrube jeeeezzz W takim razie poprowadziłbym te linke od droppera i tak z lewej strony kierownicy i na prawą strone ramy, przypiętą do węża od hamulca.. troche sketchy x) Edytowane 27 Maja 2021 przez szoterr dodatkowe info
Rekomendowane odpowiedzi