Skocz do zawartości

Giant Talon 3

Hasan83

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam potrzebuje pomocy w temacie wymiany całego napędu na SLX M7100 1x12 i moje pytanie czy kasetę uda się założyć bez wymiany bębenka, oraz drugie pytanie czy zakładając do tyłu tarcze 180 będzie potrzebny taki sam adapter jak do przodu? 

Edytowane przez Hasan83
Opublikowano

Jak kupisz kastę Shimano to tak, jeżeli poszukasz czegoś inne np od Suntour`a to obędzie się bez wymiany bębenka.

Opublikowano

Chciałem kupić cały zestaw bo korbę też mam do bani

Opublikowano

Kasety na ten bębebek nie wsadzisz, pozostaje wymiana piasty lu  założenie kasety sunrace. Innym tematem jest sens wkładania tego napedu do tego roweru.

Opublikowano

A co tam innego sensownego założyć żeby mieć korbę ze sztywna osia

Opublikowano

Rama w talon 3 jest taka sama jak w talon 1 różnica jedynie w osprzęcie,nie zależy mi na niskiej wadze roweru, a chce go trochę usprawnić bo jest nowy kupiony za grosze a wsadziłem już do niego powietrzny amortyzator tylko ten napęd jest do bani

Opublikowano

Ciężka spraw z tym Twoim upgradem. Rama nie powala a znowu ładowanie drugie tyle kasy w osprzęt (jak doliczyć widelec to więcej) nie jest dobrym kierunkiem. Jeżeli jesteś zdecydowany na ulepszenie napędu to pytanie jaki masz na to budżet. Grupy 10,11 i 12rz praktycznie tak samo dobrze działają a różnica jest w kasie. Składając fajny napęd 2x10 masz większy zasięg i uniwersalność niż 11rz. Ja akurat lubię napęd z jedną zębatką z przodu więc również mogę polecić taką konfigurację. Napisz do czego będziesz używał rower.

Opublikowano

Głównie jeżdżę po górach stronę podjazdy i zjazdy, a Deore 2x10  co myślisz o tym 

Opublikowano

Na góry to raczej brał bym coś z dwoma z przodu. Najnowsze Deore, z serii m6000 jest bardzo fajne więc to dobra inwestycja.

Opublikowano

Tylko nie wiem czy 10 by weszła na ten tył bez większych ingerencji w oś

Opublikowano

Jeżeli aktualnie masz 8rz kastę to wjedzie od 8 do 11 ale w wersji MTB. Dopiero 11rz szosowa i 12rz się różnią.

Opublikowano

Z mojego punku widzenia nie warta uwagi. Koła 27.5 i brak ośki z tyłu jak dla mnie przekreślają ramę. Standardem jest 29 a kto wie czy z czasem 27.5 nie wypadnie całkowicie z obiegu. Lepiej poszukaj sobie czegoś od accenta bo mają lekkie i dobre ramy. Nie powalają malowaniem ale rama jest ok.

Opublikowano
10 godzin temu, Yan napisał:

a kto wie czy z czasem 27.5 nie wypadnie całkowicie z obiegu

.. bo rowery są wyłącznie dla dorosłych i dzieci i młodzież na nich nie jeżdżą.

Opublikowano

Może i nie jest złe. Pytanie jaka jest dostępność opon, amortyzatorów itd do kół 27.5 . Mniejsza tylko pytanie czy będzie się to zmieniać. Teraz dostać dobry sprzęt do 26 jest problem i pytanie czy podobna sytuacja nie będzie w przypadku 27.5 .