liftlodz Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Trzeba przykręcić mostek zgodnie z siłą opisaną przy śrubach - inaczej nie będzie działał. Tak mostek ugina, inaczej by nie amortyzował nierówności
Nath_147 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 A jak wraca do pozycji wyjścia to u ciebie też jest taki lekki luz? Za pierwszym razem dokręciłem na wyczucie do oporu (tak jak zawsze kręciłem mostki), tylko zauważyłem że ścisnąłem go tak bardzo że prawie nie było szczeliny (teraz po zdjęciach patrzę że u ciebie też jej prawie nie ma), wtedy też mostek już się tak nie ugina jak się zawieszę na kierownicy (ważę aktualnie 67 kg) i luz jest ale mniejszy. Teraz mam skręcony na dolnej śrubie na max imbusem, a górna starałem sie tak dokrecic by szczeliny były podobne.
liftlodz Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Jest lekki luz góra dół i tak ma być. Mostek zainstalowałeś na minus?
Nath_147 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 (edytowane) Tak, na minus. Choć myślę że na plus, też by działał, tylko inaczej. Tłumił podbicia ale przez ten luz mogłoby to nie być takie komfortowe. Patrzyłem jeszcze na zdjęcia z recenzji mostka, to tam też mają górna śrubę tak ściśnięta ze prawie nie ma szczeliny przy łączeniu. Ogólnie to nie wpomnialem o tym że kupiłem mostek używany (ale z zewnatrz wygląda jak nowy, więc faktycznie osoba która mi go sprzedała mogła nie trafic z rozmiarem). Nie mam porównania z nowym, sklepy w których pytam nie testowały mostka, nie miały też takich uwag od klientów. Edytowane 25 Kwietnia 2023 przez Nath_147
Rekomendowane odpowiedzi