Accent_Szaj Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 @Gophfer weź sobie Schwalbe R. Ray na przód i R. Ralph na tył. Te perf. w zupełności spełni twoje wymagania. Bieżnik ten sam. Mieszanka w Addix trochę wolniej się sciera i jest lżejsza,ale nie warto dać 2x tyle.
Gophfer Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Jestem rozdarty między Conti a Schwalbe (od 15lat jeżdżę tylko na schwalbe).Zastanawiam się nad zestawem Schwalbe Racing Ralph/Ray lub Continental race king/cross king lub 2x cross king.Podoba mi się bardziej agresywny bieżnik w CK, ale mam sentyment do Schwalbe.Z tego co wyczytałem to CK jest bardziej do trial a RR to xc race a ja chyba jeżdżę coś pomiędzy tzn właściwie próbuje .Generalnie chyba nie mam aż takiej techniki żeby jeździć szybko albo może to moje obawy przez obecne opony Rapid Rob przez nie dużo hamuje bo mi się ciągle wydaje ze przednia opona mi się w zakręcie "uśliźnie".Może ktoś mnie naprowadzi co dla mnie będzie lepsze bo sam już nie wiem, jak wspomniałem przy mojej jeździe rapid roby słabo trzymają w zakrętach i tył też często mi ucieka. Przede wszystkich to wydaje mi się że potrzebuję szersze gumy aby jeździć na trochę mniejszym ciśnieniu (roby bije ok 2.7). Kolejny zarzut do robow to jak dla mnie zbyt dobrze jeżdżą po asfalcie, czasem niestety muszę gdzieś dojechać asfaltem i na robach jazda jest szybka i przyjemna. A wolałbym żeby na asfalcie nie było aż tak super a w terenie lepiej/pewniej. Stąd się zastanawiam czy dla mnie zestaw 2x cross king nie byłby lepszy.Chyba że ostatecznie zrobię tak (obecnie muszę wymienić tylko oponę z tyłu przebieg 1300 i do wymiany przód wygląda nadal bardzo dobrze) kupie cross Kinga w wersji 2.3 dam na przód a rapid roba z przodu wrzucę na tył następnie jak się skończy drugi rapid rob to dokupię coś na tył.
Rekomendowane odpowiedzi