Antyszprycha Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Mam mały kłopot i chciałem się Was poradzić czy tkwalifikuje się to na reklamację czy po prostu ten typ tak ma. Posiadam Mio 305 z czujnikami kadencji i pulsometrem, za pomocą toutoriala z filmiku Szajbajka o konwersji własnego śladu trasy z google maps do GPX ułożyłem sobie ciekawą trasę. Wrzuciłem ją do odpowiedniego folderu - Mio widzi trasę po wejściu w Nawigacja - Trasy (zdjęcie nr 1 trasa pierwsza) ale niestety po kliknięciu w trasę wyskakuje błąd i urządzenie się wyłącza (raz nawet przywróciło się automatycznie do ustawień fabrycznych kasując wszystkie zapisy). Pomyślałem sobie, że może taka forma konwersji nie pasuje mojemu MIO i skorzystałem z innego sposobu (swoją droga chyba lepszego bo pozwala na zapis trasy nawet tam gdzie nie ma ścieżek również wykorzystując do tego mapy google - chodzi mi o stronę http://www.gpsies.com/createTrack.do;jsessionid=5F4AAF3AA8EEFE5E7A40BB85F1B6046F.fe1 - tu ślad stworzonej trasy można bezpośrednio zapisać w postaci wymaganego pliku w tym m. in. GPX. Niestety sytuacja jest identyczna. rozkladam ręcę i szukam u Was jakiejś infomracji. Odsyłać urządzenie na gwarancję czy po prostu nie ma możliwości aby przyjmowało własne pliki gpx (zaznaczę, że te trasy które widzicie poniżej na zdjęciu nr 1 są również skopiowane ale bezpośrednio ze strony naszego miasta piszę tu o trasach które nazwane są szlak niebieski, czerwony itd.) Edytowane 18 Czerwca 2017 przez adambike dodanie zdjęć Odnośnik do komentarza
specialized34 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 A czy te trasy tez są w pliku gpx?? źielony szlak może za mało pamieć?? jeszcze czy można np tworzyć mapę w aplikacji Mio Share ja miałem tak ostatnio z garminem edge520 nie zapisywało mi map z gogle tez w pliku gpx dopiero przy użyciu oryginalnej aplikacji wszystko poszło sprawnie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi